Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 10th, 2019 | by fileto

0

Στο Ντουμπάι η βράβευση της Βίκυς Ξανθοπούλου

Η νηπιαγωγός Βίκυ Ξανθοπούλου, υπηρετεί στο δημόσιο διθέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο της Ποταμιάς Θάσου.

Η εκπάιδευτικός αυτή κέρδισε με το υψηλής έμπνευσης και φαντασίας περιοδικό αναγνωστικών εμψυχώσεων «Παίζουμε βιβλίο» πέραν των βραβείων από την χώρα μας, ένα ακόμα διεθνές βραβείο, που θεωρείται υψηλής βαθμολογίας, το Global Teachers Award.

Η Καβαλιώτισσα νηπιαγωγός κατέκτησε το βραβείο διδασκαλίας Excellence in Teaching – Teacher of the Year (“Αριστεία στην Διδασκαλία- Εκπαιδευτικός της χρονιάς”) του Διεθνούς Οργανισμού AKS, μία διάκριση που τονίζει την δύναμη της εκπαίδευσης και της ισχύος κάθε εκπαιδευτικού μέσα από την διδασκαλία του να αλλάξει τον χάρτη της προόδου για κάθε παιδί που φοιτεί στην τάξη του.

Το Παίζουμε Βιβλίο” δίνει ήδη από τον τίτλο τα πρωτεία στη βιωματική διάσταση, μεταφέροντας τον κόσμο του βιβλίου στο μονοπάτι της δια-δρασης και του βιώματος. Μία δράση που σχεδιάζεται κάθε χρόνο για την δυναμική και τα ενδιαφέροντα της συγκεκριμένης ομάδας μαθητών και δεν πορεύεται με τον ίδιο ετησίως χαρακτήρα.

Το “Παίζουμε Βιβλίο” έχει τιμηθεί ήδη σε ελληνικούς διαγωνισμούς (2 φορές από το θεσμό των Education Leaders Awards και μία από το Ελληνικό Τμήμα της IBBY).

Το “Παίζουμε Βιβλίο;” είναι πράξη και βίωμα, είναι καρδιά και νους, είναι δανειστική και δημοτική βιβλιοθήκη, είναι το ένα και το χίλια, είναι το άτομο και η ομάδα, είναι σπορά σπουδαία σε τόπο, ίσως άγονο κάποτε, γόνιμο πια σε όμορφες ιδέες, σεβασμό στην ετερότητα, αγάπη στον διπλανό, είναι καρπός με χρώμα σε δέντρο, είναι όλη η ομορφιά που μπορεί να συγκεντρώσει μέσα του ένας εκπαιδευτικός, μία νηπιαγωγός και να το χαρίσει απλόχερα στα παιδιά που περνούν από τις τάξεις και τη ζωή του.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η βραβευμένη εκπαιδευτικός εμπνεύστηκε και υλοποιεί εδώ και 5 σχεδόν χρόνια το πρόγραμμα “Παίζουμε βιβλίο;” και συνεχίζει να μεταδίδει το όραμά της για ένα πιο βιωματικό σχολείο που δεν αποδέχεται μοιρολατρικά το προδιαγεγραμμένο αλλά παρεμβαίνει στην ουσία της ζωής των παιδιών με τρόπους ευφάνταστους και αδιαπραγμάτευτα υψηλής ποιότητας και αξίας.

Ο Διεθνής Οργανισμός AKS αναζητά σε κάθε γωνιά της γης εξαίρετους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν σημαντική συμβολή στον επαγγελματικό τους χώρο, εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν επιδείξει αξιοσημείωτες ικανότητες στη διδασκαλία διαφορετικών αντικειμένων και έχουν βοηθήσει με την διδασκαλία τους την μαθητική κοινότητα στην οποία απευθύνονται, ακόμα πέρα από την επίσημη εκπαίδευση που λαμβάνει χώρα σε μία σχολική τάξη. Εκπαιδευτικούς οι οποίοι με εμπνευσμένες διδασκαλίες βοηθούν στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Τα Βραβεία Εκπαίδευσης Global Teacher Awards είναι η αναγνώριση τέτοιων εκπαιδευτικών σε κάθε περιοχή του κόσμου.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στο Ντουμπάι και φυσικά η Βίκυ Ξανθοπούλου θα είναι εκεί για να παραλάβει το βραβείο της!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑