Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 10th, 2020 | by fileto

0

Συνοριοφύλακας στον Έβρο ο Γιάννης Στάνκογλου

Στα πάτρια εδάφη μια και η καταγωγή του είναι από το Θούριο Έβρου, ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, που αυτό το διάστημα κάνει μεγάλη εμφάνιση στις Άγριες Μέλισσες” του ΑΝΤ1, θα βρεθεί στον αγαπημένο του Έβρο για να παίξει τον ρόλο του συνοριοφύλακα, στη νέα ταινία που σκηνοθετεί η Δώρα Μασκλαβάνου.

Η Δώρα αυτό το διάστημα είναι σεναριογράφος σε μια άλλη μεγάλη επιτυχία “Το Κόκκινο Ποτάμι” σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη μια ιστορία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη με καταγωγή από τη Λεκάνη Νέστου Καβάλας!

Η Δώρα Μασκλαβάνου είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της με τίτλο «Κι αύριο μέρα είναι» ενθουσίασε τους κριτικούς, ενώ η δεύτερη με τίτλο «Κι αν φύγω… θα ξανάρθω» ταξίδεψε σε διεθνή φεστιβάλ. Στο βιογραφικό της περιλαμβάνεται η συν-συγγραφή του σενάριου του «Άδικου Κόσμου» του Φίλιππου Τσίτου που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν 2011.

Η «Πολυξένη» ήταν η τρίτη της μεγάλου μήκους ταινία και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ στην κατηγορία «Ξενόγλωσση Ταινία».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑