Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 17th, 2020 | by fileto

0

Εκπαίδευση ανδρών της Frontex στη Θράκη θέλει ο Στυλιανίδης

Την πρόταση του βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη να εκπαιδεύεται μέρος των Ευρωπαίων Αστυνομικών της FRONTEX στις Σχολές Αστυνομίας της Κομοτηνής, της Ξάνθης και του Έβρου υιοθέτησε ο Έλληνας Επίτροπος που ενημέρωσε σήμερα την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε πρώτη φορά κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από τον βουλευτή Ροδόπης.

Την πρόταση υποστήριξε δυναμικά η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην σημασία της ιδέας του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την Ελλάδα αλλά και για την ακριτική περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Να σημειωθεί ότι την πρόταση είχαν θέσει από κοινού Ντ. Μπακογιάννη και Ε. Στυλιανίδης στον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας κο Hermann προκειμένου να το μεταφέρει και να το υποστηρίξει στην γερμανική κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας κο Σεεχοφερ.

Συνομιλώντας και ιδιαιτέρως με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Έλληνας Επίτροπος διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση προς την ηγεσία της FRONTEX, ενημερώνοντας για την καταρχήν θετική της αντίδραση, όταν τους ανέφερε το θέμα. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ζήτησε από τον Ευρ. Στυλιανίδη να κινητοποιήσει αρμοδίως και τον νέο υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Ν. Μηταράκη, ώστε να το θέσει και επισήμως.

Θετική είναι η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος μίλησε με τον βουλευτή Ροδόπης.

Τέλος ενήμερος από την πρώτη στιγμή και θερμός υποστηρικτής της ιδέας είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑