Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 24th, 2020 | by fileto

0

Το παλεύει με τον Χρυσοχοϊδη ο Στυλιανίδης

χρυσοχοιδηςΣε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και ενδιαφέροντος για τη Θράκη και ειδικότερα για τη Ροδόπη, συζήτησε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έθεσε τρία θέματα στον Υπουργό, ευχαριστώντας τον καταρχήν για τη θετική ανταπόκριση του σε προηγούμενα αιτήματα που ήδη υλοποιούνται, όπως α) η εκπαίδευση των 1000 ειδικών φρουρών που ήδη εκπαιδεύτηκαν στην Σχολή Αστυνομίας της Κομοτηνής και των 500 του Διδυμότειχου, β) η εκπαίδευση 200 Αστυφυλάκων που ήδη τρέχει στην Κομοτηνή και γ) η εκπαίδευση 800 συνοριοφυλάκων που θα προσληφθούν μόνο από τη Θράκη (400) και από τα νησιά (400) που θα εκπαιδευτούν όλοι στην Κομοτηνή από τον Μάρτιο.
Οι προτεραιότητες που έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι :

1. Η διεθνής διεκδίκηση της Ελλάδας να εκπαιδευτεί το νέο προσωπικό της FRONTEX, δηλαδή των Ευρωπαίων Συνοριοφυλάκων και Ακτοφυλάκων στην Κομοτηνή. Το αίτημα έχει υιοθετήσει ήδη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε στον Ευριπίδη Στυλιανίδη να ηγηθεί της Διεθνούς διεκδικητικής διαπραγμάτευσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τόνισε μάλιστα ότι θα ταξιδέψει, όπου χρειαστεί και θα συνομιλήσει με όλους τους αρμόδιους διεθνείς παράγοντες.
2. Η πρόταση να επεκταθεί το πρόγραμμα «Ασπίδα» στο Νομό Ροδόπης που θα επιτρέψει να αυξηθεί στην περιοχή το εξειδικευμένο προσωπικό, ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και καλύπτοντας τα λειτουργικά κενά της Αστυνομίας.
3. Η δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού στα σύνορα της Νυμφαίας που θα επισπεύσει τους ελέγχους διαβατηρίων του αυξημένου ούτως ή άλλως οδικού τουρισμού, θα συνοδευτεί από τελωνειακούς ελέγχους κατά του παραεμπορίου και θα καλύψει υπηρεσιακά την απελευθέρωση της διέλευσης των λεωφορείων με προορισμό βεβαίως την Κομοτηνή και τα χωριά της Ροδόπης με στόχο την ωφέλεια της τοπικής αγοράς.

Ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και δεσμεύτηκε να μελετήσει όλα τα θέματα συμβάλλοντας στην προώθηση και την υλοποίηση τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑