Άποψη - Γνώμη

Published on February 2nd, 2020 | by fileto

0

Ψυχραιμία παιδιά!

Αχ Λευτέρη, Λευτέρη, Λευτέρη, που από ότι φαίνεται κάποιοι σε έχουν γράψει στο παλιό τους το τεφτέρι!

Και καλά ήθελες να κάνεις κάτι μια και από τότε που ανέλαβες το υπουργείο Αθλητισμού δεν είδαμε τίποτε το ουσιαστικό, ήθελες να τα βάλεις με τις φυλές των γηπέδων;

Βέβαια λάθος και του πρωθυπουργού που ανέφερε στη Βουλή ότι ενώ έχουμε εθνικά θέματα μπροστά μας να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, πάει πολύ! Ναι αλλά κι αυτό είναι μέρος της καθημερινότητας που κινητοποιεί χιλιάδες οπαδούς που έχουν ένα κακό ελάττωμα. Ψηφίζουν!

Φυσικά και το Έθνος του Ιβάν θα έπιανε δουλειά μετά τα τελευταία γεγονότα και να έψαχνε τα αδύνατα σημεία του υπουργού σημειώνοντας σε ρεπορτάζ του:

«O Λευτέρης Αυγενάκης το πρώτο επτάμηνο που βρίσκεται στην κυβέρνηση, έχει φροντίσει να είναι ιδιαίτερα γαλαντόμος με σωματεία της περιφέρειάς του. Ενδεικτική είναι η έκτακτη ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ που προσέφερε παραμονή Πρωτοχρονιάς στον Ολυμπιακό Χερσονήσου.

Η εν λόγω ενίσχυση δεν είναι παράνομη, σε καμία περίπτωση. Αλλωστε, καθήκον της πολιτείας είναι η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Ενδιαφέρον θα είχε όμως να μαθαίναμε και ποιες άλλες ομάδες της Κρήτης, πέραν του Νομού Ηρακλείου, έλαβαν αντίστοιχα έκτακτη ενίσχυση.

Την ίδια ώρα καταβάλλονται χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για υπερωριακές πληρωμές των υπαλλήλων του υπουργείου, αφού, σύμφωνα με τη «Διαύγεια», το υπουργείο φαίνεται να απασχολεί τους εργαζόμενους ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς, είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι οι υπάλληλοι του υφυπουργείου Αθλητισμού».

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή μια και θα τον ξεψαχνίσουν μέχρι να τον τελειώσουν εφόσον πήγε και τράβηξε χαρτί από 20, παίζοντας 21!

Ακόμη και ο Μιχάλης Τσιντσίνης στην αποστασιοποιημένη Καθημερινή, γράφει: «Δεν χρειαζόταν να δει κάποιος τη Λίνα Μενδώνη να αναλαμβάνει την κυβερνητική πρωτοβουλία για την ποδοσφαιρική τροπολογία προκειμένου να νιώσει τη θερμοκρασία των σχέσεων του Μαξίμου με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Στον υφυπουργό Αθλητισμού καταλογίζεται είτε ότι δεν οσμίστηκε την πορεία της υπόθεσης είτε κάτι βαρύτερο: Οτι μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα, αλλά αδιαφόρησε για τον πολιτικό του αντίκτυπο. Το δεύτερο μοιάζει λιγότερο πιθανό σε όποιον έχει δει ένα παλιό βίντεο, του περασμένου Σεπτεμβρίου, όπου ο Αυγενάκης εξαντλεί την αβρότητά του απέναντι στον παράγοντα του ΠΑΟΚ, με τον τελευταίο να τον προσβάλλει κατάμουτρα. Στο στιγμιότυπο αυτό εμφανίζεται ένας υφυπουργός πρόθυμος για οτιδήποτε άλλο εκτός από συγκρούσεις.

Όποια ερμηνεία και αν επιλέξει κανείς, το βέβαιο είναι ότι το επιτελείο της κυβέρνησης αιφνιδιάστηκε. Ο αιφνιδιασμός προδίδει και την κυβερνητική αντίληψη για το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού:

Ο υφυπουργός όφειλε να είχε λειτουργήσει σαν θηριοφύλακας, που εγγυάται ότι τα θηρία τρων, τρώγονται και διαβιούν, όπως κι αν διαβιούν, εντός του τσίρκου.

Λένε ότι για την κυβέρνηση καμία κατάληξη δεν θα ήταν ευτυχής. Ακόμη κι αν τα ελεγχόμενα σωματεία είχαν απαλλαγεί, θα υπήρχε πολιτικό πρόβλημα – αν και ίσως όχι τόσο αδέσποτο, όσο αυτό που εκτυλίσσεται τώρα.

Και φυσικό είναι το όποιο κόστος να το επωμίζεται, αυτονόητα, η κυβέρνηση.

Όμως, η φοβία του κόστους φάνηκε ότι βραχυκυκλώνει και όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Η αξιωματική αντιπολίτευση περιορίστηκε στο να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία – για να εκθέσει τους βουλευτές της συμπολίτευσης, που δεν είχαν την πολυτέλεια να μείνουν, όπως η ίδια, αμήχανοι.

Το απέχον ΚΙΝΑΛ δάγκωσε μοναχικά, εκτός Βουλής, το χέρι, με το οποίο θα ψήφιζε, για να μην ακουστούν τα ουρλιαχτά του αποτροπιασμού του, σημειώνει ο κύριος Μιχάλης.

Και δεν μας φτάνουν όλα αυτά, αλλά και στη συνέχεια δεν φαίνεται η κυβέρνηση να έχει ισχυρά ανακλαστικά μια και αυτές τις μέρες ο κύριος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας κάλεσε λέει τον Ντέμη Νικολαίδη, κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, να αναλαμβάνει όλο το βάρος του σχεδιασμού της νομοθέτησης για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, πάντα όμως υπό «τις κατευθύνσεις των αρμόδιων οργάνων και με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, την UEFA και την FIFA».

Ετοιμάζουν μάλιστα και επιστολές οι οποίες θα αποσταλούν από το Μαξίμου, προς τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.

Οι δύο ισχυροί άνδρες του ποδοσφαίρου αναμένονται στην Αθήνα στο προσεχές διάστημα κατόπιν της πρόσκλησης αυτής για να συζητήσουν με τον Γιώργο Γεραπετρίτη όλο το κυβερνητικό σχέδιο για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να θιγεί το αυτοδιοίκητο, αντίθετα υπό τις οδηγίες των Οργανισμών αυτών θα ενισχυθεί το νομοθετικό πλαίσιο.

Αυτογκόλ και μάλιστα ολκής σε μια περίοδο που όλοι περιμένουν τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, την ανάπτυξη του Άδωνι και το ασφαλιστικό του Βρούτση, αλλά και γενναίες παρεμβάσεις στην μεταρρύθμιση του Κράτους, θέματα τα οποία πέφτουν στα δίχτυα του ποδοσφαίρου που αποδεικνύονται …δίκτυα της αράχνης!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑