Άποψη - Γνώμη

Published on February 9th, 2020 | by fileto

0

Άνοιξε το Τριώδιο!

Με το Τριώδιο άνοιξε και η κουβέντα για ανασχηματισμό μια και στην Ελλάδα το θέμα αυτό πραγματικά είναι …παραδοσιακό προϊόν της ντόπιας πολιτικής.

Μπορεί να έχει η νέα κυβέρνηση ένα εξάμηνο στο τιμόνι της χώρας αλλά έχουν παραχθεί αποτελέσματα μια και είχαμε εισόδους και εξόδους στην κυβέρνηση όπως την δημιουργία του Υπουργείου Μετανάστευσης και την μετακόμιση του ενοχλητικού Μηταράκη σε αυτό αναβαθμισμένος βέβαια σε υπουργό!

Αυτό λοιπόν το θέμα, δηλαδή το Μεταναστευτικό είναι ακανθώδες και πλήττει την κυβέρνηση ανεπανόρθωτα μια και το διαχειρίστηκαν μέχρι στιγμής Κουμουτσάκος, Χρυσοχοίδης, Στεφανής και πρόσφατα ο Μηταράκης!

Στα εθνικά μας και ιδιαίτερα στα ελληνοτουρκικά έχουμε δύο πόλους και αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο, Δένδιας στο Εξωτερικών και Παναγιωτόπουλος στο Αμύνης!

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι το πεδίο έχει θέματα και προβλήματα και για τον λόγο αυτό και φυσικά προστατεύοντας το σύστημα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, εξάγει το συμπέρασμα ότι η διπλωµατική υπερδιέγερση του τελευταίου χρονικού διαστήµατος µε τα απανωτά ταξίδια του πρωθυπουργού σε Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον, Νταβός, Παρίσι, Ριάντ και Αµπου Ντάµπι κρίνεται από το Μέγαρο Μαξίµου επιβεβληµένη, προκειµένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό συµµαχικό δίκτυο, ικανό να ορθώσει ένα επαρκές αποτρεπτικό τείχος έναντι της εντεινόµενης τουρκικής παραβατικότητας.

Με άλλα λόγια αυτό το θέμα προσπάθησε να μπαλώσει στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Καβάλας, στο Λούσι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέροντας τον διάλογο με τον πρωθυπουργό και μάλιστα ήθελε να τονίσει ότι εκείνος είναι που ανησυχεί συνεχώς και ζητά κάθε στιγμή ενημέρωση για την πορεία των ελληνοτουρκικών!

Ο Παναγιωτόπουλος ναι μεν έβγαλε από το κάδρο τον πρωθυπουργό, αλλά παράλληλα αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα τα οποία δυσαρέστησαν κάποιους άλλους που επηρεάζουν την κρίση του πρωθυπουργού μια και τους έχει ανάγκη, όπως δείχνουν τα πράγματα.

Αυτό που ενοχλεί πολλούς κυβερνητικούς είναι η παρουσία και μάλιστα σε κοντινή απόσταση του υπουργού Αυγενάκη στην Κρήτη δίπλα στον πρωθυπουργό που σημαίνει ότι απολαμβάνει την πλήρη κάλυψή του, για τα τελευταία κατορθώματά του στο ποδόσφαιρο.

Και να ήταν μόνο αυτά;

Πολλοί στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η κυβέρνηση τα πάει παρίφημα με τις εξαγγελίες μεταρρυθμίσεων, αλλά και θεμάτων οικονομικού χαρακτήρα όπως η µείωση του ΕΝΦΙΑ, μια και στρο ασφαλιστικό κάτι δεν πάει καλά στην διαχείριση του Βρούτση, ενώ ο Σταϊκούρας  βάζει στην κυβερνητική φαρέτρα δύο πολύ σοβαρά όπλα εν όψει της τελικής φάσης των διαπραγµατεύσεων µε τους Ευρωπαίους εταίρους µας για την εξασφάλιση επιπλέον δηµοσιονοµικού χώρου: η µείωση της ανεργίας κατά δύο ποσοστιαίες µονάδες, αλλά και τα στοιχεία που αναµένονται αρχές Μαρτίου και θα καταδεικνύουν αύξηση του ΑΕΠ άνω του 2%, προσεγγίζοντας τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις του Μεγάρου Μαξίµου.

Το κλίµα για την κυβέρνηση λέει το οικονομικό επιτελείο ότι βελτιώνεται έτι περαιτέρω σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ελέω των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών επιτοκίων των ελληνικών οµολόγων, της αναβάθµισης του ελληνικού αξιόχρεου από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, καθώς και της σταθεροποίησης του Ελληνικού Χρηµατιστηρίου πάνω από τις 900 µονάδες.

Την ίδια στιγμή η Υγεία δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, με αδύναμο κρίκο τον Βασίλη Κικίλια, αλλά και η Παιδεία έχει θέματα τα οποία όπως φαίνεται δεν μπορεί να διαχειριστεί όπως θα ήθελε ο πρωθυπουργός η κυρία Κεραμέως!

Πέραν του Χρυσοχοίδη που παίρνει στις δημοσκοπήσεις καλούς βαθμούς και ορισμένων άλλων, το κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το μέτριον!

Την ίδια ώρα οι Έλληνες στην μεσαία τάξη, οι επαγγελματίες και κυρίως αυτοί της αγοράς και τα χαμηλότερα στρώματα τρώνε χαστούκια από την υπέρμετρη φορολόγηση, την αφαίρεση επιδομάτων αλλά και την υπερφίαλη δόση ελπίδων που τρώνε από κυβερνητικά στελέχη όπως ο Άδωνις και άλλοι φέρελπεις υπουργοί που σε αυτούς πόνταρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Το κακό είναι ότι από την άλλη δεν έχουμε μια σοβαρή αντιπολίτευση μια και τόσο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ πραγματικά φαίνεται να πελαγοδρομούν σε μια αντιπολίτευση της ..καραβάνας!

Και μόνο ένα τελευταίο δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τα λέει όλα μια και αναφέρεται σε δύο ερωτήματα που δεν τους ανεβάζουν στα μάτια του κόσμου.

Ποια είναι τα ερωτήματα;

  1. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της να ακυρώσει το διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες ταυτότητες, ο οποίος αποδεδειγμένα πληρούσε όλες τις προδιαγραφές που ορίζει η Ε.Ε.;
  2. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε έναν συγκεκριμένο όρο του διαγωνισμού, αυξάνοντας έτσι τη δημόσια δαπάνη για το έργο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ;

Η Κουμουνδούρου τονίζει με νόημα «Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να γυρίσει τη χώρα στις εποχές των «κουμπάρων» και των «κολλητών», στις πρακτικές δηλαδή που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία».

Ει, Αλέξη μας βλέπουν! Για ψάξε τις συγγένειες στην κυβέρνησή σου και …ρούφα το αυγό σου!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑