Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 28th, 2020 | by fileto

0

Οι ταχυδρόμοι δεν πηγαίνουν το προνοιακό στην ώρα του

ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Α.Μ.Θ. εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τη μη έγκαιρη καταβολή του προνοιακού αναπηρικού επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ, που διανέμεται από τους ταχυδρόμους όλων των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ της περιφέρειας μας.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ είχε καθοριστεί να καταβληθούν στις 28/02/20 έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους όσον αφορά τα φάρμακα και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Προέκυψε λοιπόν σοβαρό πρόβλημα σε όσους πληρώνονται κατ’ οίκον από ΕΛΤΑ μέσω των ταχυδρόμων με ονομαστική επιταγή που εκδίδεται από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ στην Αθήνα.

Για κάποιο λόγο δεν εκδόθηκαν οι επιταγές των δικαιούχων του επιδόματος του ΟΠΕΚΑ σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα με αποτέλεσμα να μη μπορούν τα επιδοτούμενα άτομα με αναπηρία να εξυπηρετηθούν και αυτοί όπως όλοι και αναγκάζονται να περιμένουν να πληρωθούν από τον ταχυδρόμο στις 03/03/20 στην καλύτερη περίπτωση, υφιστάμενοι την ταλαιπωρία αλλά και μία κατάφωρη αδικία.

Απαιτούμε από το ελληνικό κράτος να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων όπως είναι τα ΑμεΑ που αυτή τη στιγμή πλήττονται από την ασυνέπεια και τον ωχαδερφισμό κάποιων υπαλλήλων που αδιαφορούν πλήρως για τις ζωές των ανθρώπων που δοκιμάζονται.

Σημειωτέον, οι υπόλοιποι δικαιούχοι του αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ πληρώθηκαν κανονικά από τις τράπεζες και από τα γκισέ των καταστημάτων των ΕΛΤΑ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑