Άποψη - Γνώμη

Published on March 2nd, 2020 | by fileto

0

Ταγίπ σε ευχαριστούμε που μας ένωσες σαν μια γροθιά

Τελικά αν νομίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι ανοίγοντας τα σύνορά του θα βρει τα ελληνικά σύνορα ξέφραγο αμπέλι, έκανε λάθος και μάλλον μπορεί να το μετανοιώσει στο φινάλε.

Ο παραλογισμός του που οδήγησε στον αιφνιδιασμό της φοβισμένης Ευρώπης που τελικά μας έχει για τον σκουπιδοτενεκέ της, τον απομονώνει αλλά παράλληλα ενισχύει και δυναμώνει το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων που παρά τις διάφορες «πιπολογίες» εξ αριστερών, έρχεται και δένει αυτό που ίσως θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και πολύ καιρό.

Μπορεί τελικά να είναι δραματική παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τα επεισόδια να συνεχίζονται και την κυβέρνηση να κηρύττει κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την ανακοίνωση σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, από την άλλη σε όλη την χώρα το εθνικό συναίσθημα είναι με όλους εκείνους που ανθίστανται στην …ξεδιάντροπη στάση της τουρκικής κυβέρνησης!

Όλοι είδαμε και βλέπουμε τα επεισόδια που σημειώνονται στις Καστανιές και στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, με ρίψη χημικών εκατέρωθεν και τις ελληνικές δυνάμεις να προσπαθούν να κρατήσουν έξω από τη συνοριογραμμή τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε μέσο να εισβάλουν στον ελληνικό χώρο.

Αλήθεια καιρός ήταν να γίνει και αυτό και τελικά ακόμη και στον πιο λαρτζ διεθνιστή υπάρχει ένα κομμάτι του που λέει μέσα του ότι γίνεται ..το σωστό.

Όσο για τους κλασομπανιέρες ευρωπαίους φροντίζει η Frontex να τους ενημερώνει με κρυφές ατζέντες ότι αναμένει μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, μετά το άνοιγμα των συνόρων εκ μέρους της Τουρκίας, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που δημοσίευσε η γερμανική Die Welt.

H αναφορά που έχει γραφεί με σκοπό να διαβιβασθεί προς τα πολιτικά όργανα της ΕΕ προσθέτει: Θα είναι δύσκολο να σταματήσουν οι μαζικές ροές των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει (ως εκεί) οπότε «η πίεση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές δράσουν κατά τρόπον ώστε να αποτρέψουν την διάβαση των συνόρων».

Την ίδια στιγμή ο έτερος ρατσιστής και γείτονάς μας Μπόικο Μπορίσοφ πήγε στον Ερντογάν άραγε γιατί; Όλοι απορούν τι κρατούσε γραμμένο στην ατζέντα του μια και είναι γνωστό ότι οι μετανάστες δεν τολμούν να περάσουν την Βουλγαρία μια και δεν αντέχουν …το βουλγάρικο ξύλο!

Φυσικά το μπαλάκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές πετάει ο Τούρκος πρόεδρος τονίζοντας ότι «οι πόρτες άνοιξαν» και ότι πλέον η Ευρώπη «πρέπει να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί».

«Αφού ανοίξαμε τις πόρτες (σ.σ. τα σύνορα), πολλαπλασιάστηκαν τα τηλεφωνήματα, μας λένε “κλείστε τις πόρτες”. Τους είπα: Έγινε, τελείωσε. Οι πόρτες πλέον είναι ανοιχτές. Τώρα πρέπει να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί» είπε σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του πρότειναν να οργανωθεί μια σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή του ίδιου και «τεσσάρων ή πέντε χωρών».

Και τι περιμένει ο Ερντογάν; Να φοβηθούν οι «κλασομπανιέρες» ευρωπαίοι και να τον βοηθήσουν στην τραγική θέση που έχει βρεθεί στον Ιντλίμπ της Συρίας όπου ακόμη και οι φίλοι του οι Ρώσοι σκοτώνουν τους στρατιώτες του εν ονόματι του Άσαντ!

Αρνητική εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όπου καταλογίζει «έλλειψη τόλμης και σχεδίου, καθώς κι αδυναμία διεθνοποίησης του μεταναστευτικού, στην κυβέρνηση».

Πραγματικά δεν ήταν ώρα να γράψει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φράσεις όπως: «η κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να τρέχει σπασμωδικά και χωρίς σχέδιο πίσω από αυτές, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια κρίση που κάθε άλλο παρά απρόβλεπτη και αιφνίδια ήταν, παρά τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, η Τουρκία είχε απειλήσει ουκ ολίγες φορές τόσο την Ελλάδα όσο και την ΕΕ.

Η χρονική στιγμή που επέλεξε να πραγματοποιήσει την απειλή δεν είναι τυχαία: έρχεται μετά από ένα επτάμηνο ανεύθυνων επιλογών από την πλευρά της κυβέρνησης, με κορυφαία την άρνηση της επιλογής της αποσυμφόρησης. Αντιθέτως, το τελευταίο διάστημα επιχειρεί και με τη βία να επιβάλει αυθαίρετες αποφάσεις, μετατρέποντας τα νησιά σε πεδία μάχης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση τρέχει πανικόβλητη, ενώ η ΕΕ μας στέλνει απλώς μηνύματα συμπαράστασης. Και την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά ούτε τώρα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, μη τυχόν και επιβαρύνει το πρόγραμμα των ομολόγων του.

Όλα αυτά φανερώνουν, όχι απλά ανεύθυνο εφησυχασμό και έλλειψη σχεδίου διαχείρισης κρίσης, αλλά και έλλειψη τόλμης.

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΥΣΕΑ όφειλε σήμερα να επεξεργαστεί και να ανακοινώσει σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και άμεσης μεταφοράς πληθυσμών στην ενδοχώρα.

Όσο η κυβέρνηση το αρνείται, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος όξυνσης και φαινομένων ακραίας βίας, τόσο μεταξύ Ελλήνων πολιτών και αστυνομικών δυνάμεων όσο και εις βάρος προσφύγων.

Και την ευθύνη για αυτό καθώς και για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής, την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός».

Κι όλα αυτά την ώρα που παιδιά της Ελλάδας αστυνομικοί και στρατιώτες δίνουν μάχη στα σύνορα να αποτρέψουν την μεγάλη απειλή των χιλιάδων μεταναστών που θέλουν με το έτσι θέλω να κάνουν ντου στη χώρα μας…!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑