Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 5th, 2020 | by fileto

0

Μπαταλογιάννης και Μουριάδης σε κοινό στόχο για Τενάγη

  • Κοινά προβλήματα για δράση σχετικά με τους όμορους δήμους Παγγαίου και Καβάλας

 

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σωστή Επιλογή» του Δήμου Παγγαίου, κ. Δημήτρης Μπαταλογιάννης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μίμη Παπαθανασίου, στον δήμαρχο Καβάλας, κ. Θόδωρο Μουριάδη.

Η επίσκεψη είχε σαν θέμα την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του δημάρχου Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη από τους δημάρχους των δήμων, που συνορεύουν με τα Τενάγη των Φιλίππων, στις τρεις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Δράμας και Σερρών.

Τα Τενάγη των Φιλίππων τα τελευταία χρόνια δέχονται πλήγματα από τα καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή, ενώ είναι πλέον η στιγμή να ολοκληρωθεί η μελέτη από το Υπουργείο Υποδομών που έχει βαλτώσει και αφορά την διαχείριση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στην επίμαχη περιοχή.

Ο δήμαρχος Καβάλας, συμφώνησε ότι, θα επιχειρήσει μια τέτοια μεγάλη συνάντηση, στην οποία θα τεθούν τα ζητήματα που αφορούν τα Τενάγη των Φιλίππων, ενώ μετά από πρόταση που του έγινε από τον κ. Δημήτρη Μπαταλογιάννη, ανέφερε ότι θα μπορούσαν να ενισχυθούν και δράσεις ανάδειξης της περιοχής μέσω της ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» η οποία έχει σχέδια διασύνδεσης της περιοχής των Φιλίππων με το Παγγαίο, των οποίων η ιστορία και οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν ταυτόσημη σημασία.

Εκτός των άλλων, συζητήθηκαν μεταξύ τους και θέματα που αφορούν κοινές δράσεις τουριστικής προβολής και ανάδειξης των τουριστικών πλεονεκτημάτων Καβάλας και Παγγαίου, αλλά και δράσεις που αφορούν την αειφορία και το περιβάλλον.

Ο κ. Δημήτρης Μπαταλογιάννης για την συνάντηση αυτή δήλωσε: «Βρήκαμε στο πρόσωπο του δημάρχου Καβάλας κυρίου Θόδωρου Μουριάδη, έναν έμπιστο φίλο και σύμμαχο στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν λύσεις στα κοινά προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους Παγγαίου και Καβάλας.

Η δική μας αποστολή ως μείζον αντιπολίτευση, είναι να συνθέτουμε και να συστήνουμε λύσεις και προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα τους δημότες του Δήμου Παγγαίου και να οικοδομήσουμε συμμαχίες, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η δική μας στόχευση, είναι το καλό του τόπου μας και η ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά προπάντων η διαφαινόμενη λύση τους, μέσα από συνέργειες και κοινές προσπάθειες.

Ελπίζουμε να μας ακολουθήσει η δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου, στις προτάσεις που δημιουργικά εκπονούμε και καταθέτουμε».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑