Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 18th, 2020 | by fileto

0

Επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιού στην Αλεξανδρούπολη

Στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων(Μ.Ε.Λ.)του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στον Εβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόκειται για άνδρα, που διανύει τη δεκαετία των 40, κάτοικο Αλεξανδρούπολης, η κατάσταση της υγείας του οποίου χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή. Σημειώνεται πως, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία περιορισμού εξάπλωσης του ιού, σε εξέλιξη είναι η «ιχνηλάτηση» των επαφών του ασθενούς, η οποία άρχισε από χθες το βράδυ και αμέσως μετά την επιβεβαίωση της προσβολής του από τον ιό.

Το τρίτο κρούσμα αφορά επίσης άτομο νεαρής ηλικίας, φοιτητή που είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο για κάποιες εξετάσεις και επιστρέφοντας μέσω Θεσσαλονίκης, έδωσε εκεί δείγμα για το τεστ. Ενημερώθηκε όταν επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη όπου μένει, πως το αποτέλεσμα είναι θετικό και έτσι ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και το Π.Γ. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ως Νοσοκομείο αναφοράς, που του έδωσαν οδηγίες για τις ενέργειες του από δω και πέρα.

Υπήρξε και άλλη μια περίπτωση, επίσης φοιτητή που είχε ταξιδέψει στην Αγγλία και επέστρεψε με πυρετό, ο οποίος κατάγεται από την Ροδόπη και τέθηκε σε καραντίνα μόνος του στο σπίτι. Ο πατέρας του ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ, του πήραν δείγμα, αλλά το αποτέλεσμα του τεστ για αυτόν ήταν αρνητικό. Παραμένει όμως σε κατ οίκον περιορισμό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑