Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 19th, 2020 | by fileto

0

Ενωτικός με προτάσεις ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης

Η παράταξη «Σωστή Επιλογή» του Δήμου Παγγαίου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης μπροστά στην μεγάλη και δύσκολη δοκιμασία την οποία βιώνουν εξ αιτίας των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού, οι δημότες μας, συμπαρίσταται στα μέτρα που λαμβάνει η δημοτική αρχή, τα οποία και στηρίζει ανεπιφύλακτα, έχοντας συνεχή επαφή με τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο  Αναστασιάδη, βάζοντας στην πρώτη προτεραιότητα την Υγεία των κατοίκων μας.

Παράλληλα θέλουμε να συγχαρούμε τους εργαζόμενους στον Δήμο Παγαίου, που επιτελούν τα καθήκοντά τους και ιδιαίτερα όσους επιχειρούν στους κρίσιμους τομείς Καθαριότητας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Καλούμε την δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στον Δήμο Παγγαίου, ενώ παράλληλα να λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες με ασφάλεια και την επιβαλλόμενη τάξη.

Οι απολυμάνσεις και όλες οι ενέργειες καθαρισμού των δημοτικών χώρων, σχολείων και γυμναστηρίων, να γίνουν με το υψηλότερο επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας, παρέχοντας στους χρήστες …κύκλο εμπιστοσύνης.

 

Στην δύσκολη αυτή συγκυρία, δεν θα μπορούσαμε από το να προβληματιστούμε για το μέλλον που έρχεται και που θα πρέπει να μετριάσουμε την οικονομική ζημία που θα υποστούν οι δημότες μας, ενώ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε ως Δήμος τις προτεραιότητές μας σε όλα τα επίπεδα.

Ιδιαίτερα θα πρέπει:

  • με μέτρα ανακούφισης να μειώσουμε με γενναία εκπτωτική πολιτική ΟΛΑ τα ανταποδοτικά τέλη υπηρεσιών που παρέχουμε στους δημότες μας (ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, καθαριότητα κ.λ.π.).
  • Μειώσεις στα μισθώματα ενοικίασης της χρήσης δημοτικών χώρων στους επαγγελματίες του Δήμου μας
  • Μειώσεις σε τέλη παρεπιδημούντων με ανάλογη πρόταση στην Πολιτεία για την θεσμοθέτηση του μέτρου
  • Αναστολή μέτρων κατασχέσεων σε δημότες, με παράλληλη άρση δέσμευσης τραπεζικών τους λογαριασμών
  • Μέτρα για επανασύνδεση δικτύων ύδρευσης σε οικονομικά ευάλωτους δημότες μας

 

Ο τουρισμός μας θα δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα από την μεγάλη διάρκεια των μέτρων προστασίας για την μη εξάπλωση του κορωνοιού. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει:

  • να επανακαθορίσουμε την πολιτική τουριστικής προβολής μας, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο θέμα του κορωνοιού, ώστε να καθορίσουμε κοινή πολιτική στην προσέλευση τουριστών,
  • συστολή δαπανών σε εκδηλώσεις που θεωρούνται περιττές, με ταυτόχρονη στήριξη των Πολιτιστικών μας Συλλόγων, ώστε να συμβάλλουν στην ανύψωση του ηθικού των δημοτών μας,
  • ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μας και των τοπικών επιχειρήσεων του Δήμου μας, σε όλα τα επίπεδα.

 

Οι μέρες που βιώνουμε απαιτούν από όλους μας ευθύνη, συνεργασία και προ πάντων ψυχραιμία και σοβαρότητα.

Η υγεία των δημοτών μας είναι υπέρτατη και πολύτιμη. Θα παλέψουμε ώστε να την προστατεύσουμε. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεργαστούμε με την δημοτική αρχή για να πετύχουμε το απόλυτα επιτυχημένο αποτέλεσμα…

Στον «πόλεμο» αυτόν, δεν περισσεύει κανείς!

Για την ώρα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ετοιμάζουμε μεθοδικά την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Δημήτρης Μπαταλογιάννης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑