Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 2nd, 2020 | by fileto

0

Βούλγαροι ξηλώνουν και κλέβουν μετασχηματιστές

01042020anaΣυνελήφθησαν χθες (31-3-2020) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, δύο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε θαμνώδη έκταση στην Καλλιθέα Δράμας, οκτώ πηνία χαλκού τεσσάρων μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ, συνολικού βάρους 500 κιλών περίπου, τα οποία άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά προκειμένου να αφαιρέσουν τον χαλκό.

Επιπλέον, στο σημείο βρέθηκε μία μπαταρία γεωργικού ελκυστήρα, η οποία όπως προέκυψε αποτελεί προϊόν κλοπής από αγροτική περιοχή της Αλιστράτης Σερρών.

Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και την πραγματοποίηση ενδελεχών ερευνών ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες των παραπάνω κλοπών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να έχουν μεταβεί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Προμαχώνα Σερρών.

Τα οκτώ (8) πηνία μετασχηματιστών αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ και η αφαιρεθείσα μπαταρία γεωργικού ελκυστήρα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Κατασχέθηκε το όχημα των δραστών και διάφορα εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σημειώνεται ότι ο ένας δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑