Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 7th, 2020 | by fileto

0

Σκληρά ερωτήματα στον δήμαρχο Παγγαίου…

Το να ζητάς μέτρα στήριξης για τους Δημότες που πλήττονται, δεν είναι λαϊκισμός!

 

Η παράταξη «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, με τηλεδιάσκεψη, έθεσε σκληρά αλλά και καίρια ερωτήματα, ενώ έκανε προτάσεις και επεσήμανε προβλήματα, προς την δημοτική αρχή του Δήμου και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Παγγαίου, κ. Φίλιππο Αναστασιάδη.

 

Ο κύριος Δήμαρχος, φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των ημερών που ζούμε, φάσκει και αντιφάσκει και χαρακτήρισε τα μέτρα που πρότεινε η δημοτική μας παράταξη «Σωστή Επιλογή» ως «λαϊκίστικα», και «έκθεση ιδεών».

Ξεχνά βέβαια ότι, ο ίδιος ορισμένα τα έχει εφαρμόσει, (όπως για παράδειγμα η λειτουργία γραμμής υποστήριξης με ψυχολόγο, για τους έγκλειστους δημότες στα σπίτια τους), ενώ προφανώς αποσιωπά ότι σε άλλους δήμους οι δημοτικές αρχές και μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων τους τα περισσότερα από όσα έχουμε προτείνει, τα έχουν υιοθετήσει!

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι αν και χαρακτήρισε τα μέτρα που προτείναμε ως σωστά, μετά από  διαλογική συζήτηση μας ανέφερε ότι μετά την λήξη των μέτρων για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, θα τα …βάλει σε εφαρμογή.

Το ερώτημα είναι, εφόσον τα μέτρα που έχουμε προτείνει είναι «λαϊκίστικα» πως ο ίδιος θα τα εφαρμόσει;

Κανείς πλέον δεν μπορεί να παρακολουθήσει την συλλογιστική του!

 

Όσον αφορά τις αναρτήσεις του κ. Δημάρχου Παγγαίου, ότι θα πρέπει να πληρώνουν οι δημότες μας τις οφειλές τους τον Δήμο και να μην ακολουθούν την τακτική του «δεν πληρώνω», ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Δημήτρης Μπαταλογιάννης του επεσήμανε ότι, «ναι μεν όσοι δημότες μας έχουν την οικονομική άνεση αυτό το διάστημα, αλλά και την τεχνολογική υποστήριξη να το πράξουν, από την άλλη όμως, οι υπόλοιποι θα πρέπει να τύχουν ειδικής προστασίας και ευεργετημάτων, αλλά και σημαντικών ευκολιών στην εξόφληση των οφειλών τους, μια και οι δημότες μας έχουν αποδείξει ότι δεν είναι της λογικής του, «δεν πληρώνω»!

 

Ο κ. Μπαταλογιάννης ζήτησε από τον Δήμαρχο να ενημερώσει άμεσα και αναλυτικά το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Παγγαίου, αλλά και ο ίδιος ο Δήμος γενικότερα.

Ο Δήμαρχος παρά τις έντονες οχλήσεις μας, απέφυγε να απαντήσει, όπως και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π.

Αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα, μια και ο ίδιος ο δήμαρχος προεκλογικά τόνιζε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, η κατάσταση στα οικονομικά τόσο της Δ.Ε.Υ.Α.Π., όσο και του Δήμου Παγγαίου, ήταν αισιόδοξη, ενώ σήμερα προκαλεί ανησυχία η πίεση που ασκεί στους δημότες μας να πληρώσουν, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο λόγω κορωνοϊού.

Μας προβληματίζει η σκέψη μήπως τους επόμενους μήνες δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε ακόμη και τους μισθούς των υπαλλήλων του Δήμου μας!

Ο κ. Μπαταλογιάννης ζήτησε ακόμη από τον κύριο Δήμαρχο, να κοπεί άμεσα κάθε άσκοπη δαπάνη, να περιοριστούν τα έξοδα του Δήμου Παγγαίου στο ελάχιστο, πράγμα που ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύθηκε ότι θα το κάνει…

Μένει να αποδειχθεί στην πράξη!

 

Για το μεγάλο πρόβλημα του πρόσφατα πλημμυρισμένου κάμπου των Τεναγών, που η εικόνα του και μόνο προξενεί …έντονο προβληματισμό και αδιέξοδο για την καλλιέργειά του, αναφέρθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας Μίμης Παπαθανασίου.

Ο κ. Παπαθανασίου, ζήτησε να ενταχθεί η ΠΕ Καβάλας, στην διαδικασία αποζημίωσης ζημιών μέσω ΠΣΕΑ και να ενεργοποιηθεί ο ΕΛΓΑ για τις ήδη χειμερινές καλλιέργειες που έχουν πληγεί.

Ακόμη ανέφερε την πρωτοβουλία που πήρε η παράταξή μας με την επίσκεψή μας στον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θόδωρο Μουριάδη και τον Ανιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη,  για να ασκηθεί πίεση σε κάθε κατεύθυνση, ώστε να γίνουν έργα αποστράγγισης και θωράκισης από μελλοντικές πλημμύρες του κάμπου μας. Παράλληλα τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος για να μην βυθιστούν κι άλλο στην απόγνωση οι καλλιεργητές των Τεναγών των Φιλίππων.

 

Τέλος ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης μας «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου, κ. Ανέστης Τσαβδαρίδης έθεσε ένα καίριο και σοβαρό πρόβλημα.

Ανέφερε ότι ενώ πολλοί μαθητές παρακολουθούν αυτή την περίοδο μαθήματα διδασκαλίας από απόσταση και μέσω τηλεδιάσκεψης, πολλοί μαθητές του Δήμου μας δεν έχουν πρόσβαση στις νέες αυτές τεχνολογίες λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Κάλεσε την δημοτική αρχή, αλλά και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου να αποποιηθούν τις αποζημιώσεις τους και με μια ακόμη οικονομική βοήθεια από τον δήμο, να αγοραστούν τάμπλετ και συνδέσεις, ώστε τα παιδιά αυτά να μην είναι …παιδιά ενός κατώτερου Θεού!

Ο Δήμαρχος Παγγαίου δεν απάντησε στην πρότασή μας και ανέφερε ότι …το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να το λύσει η επίσημη Πολιτεία, με άλλα λόγια η Κυβέρνηση!

 

Οι μέρες που βιώνουμε απαιτούν από όλους μας ευθύνη, συνεργασία και προ πάντων ψυχραιμία και σοβαρότητα.

Η υγεία των δημοτών μας είναι υπέρτατη και πολύτιμη. Θα παλέψουμε ώστε να την προστατεύσουμε. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεργαστούμε με την δημοτική αρχή για να πετύχουμε το απόλυτα επιτυχημένο αποτέλεσμα…

Στον «πόλεμο» αυτόν, δεν περισσεύει κανείς!

Για την ώρα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ετοιμάζουμε μεθοδικά την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

 

#ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

 

Ελευθερούπολη, 07/04/2020.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑