Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 7th, 2020 | by fileto

0

Ανοιχτά Θάσος και Σαμοθράκη από μέσα Ιουνίου;

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η άρση του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης προς τα νησιά για τους μη μόνιμους κατοίκους κάτι που θα γίνει παράλληλα με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ο υπουργός αναφερόμενος στις συνθήκες που θα ισχύουν για τα ταξίδια με πλοία σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη διαβούλευσης με τον ΕΟΔΥ και τους ακτοπλόους για το τελικό κείμενο προστασίας των επιβατών σχέδιο αλλά πρόσθεσε ότι το πρωτόκολλο των πλοίων (αριθμός επιβατών) δεν μπορεί να είναι όπως πριν αλλά έχουμε καταλήξει στο να ισχύει το 50%, έναντι του αρχικού, όπως επίσης και ένα άτομο ανά καμπίνα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια.

Πάντως οι ακτοπλόοι θεωρούν ότι το όριο του 50% καθιστά το πλοίο μη βιώσιμο εμπορικά και θα ζητήσουν αλλαγή αυτού του όρου ενώ οι υφιστάμενες προτάσεις του ΕΟΔΥ αποκλείουν ουσιαστικά την δρομολόγηση των ταχύπλοων άρα πρέπει να επανεξεταστούν οι προτάσεις.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι το Υπουργείο έχει υπογράψει συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας με 32 πλοιοκτήτριες εταιρείες και έχουν δοθεί μέχρι στιγμής ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για 34 δρομολόγια, από τα 15 εκατ του συνολικού προϋπολογισμού.

Με άλλα λόγια ο τουρισμός για Θάσο και Σαμοθράκη στην περιφέρεια ΑΜ-Θ ξεκινά από μέσα Ιουνίου, αν και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν για να υποδεχθούν τους θερινούς τους πελάτες από 1ης Ιουλίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑