Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 11th, 2020 | by fileto

0

Έργο Αναστασιάδη η κακή κατάσταση της ΔΕΥΑΑΠ …λέει ο Μπαταλογιάννης!

Μην αυταπατάστε κύριε Αναστασιάδη, η ΔΕΥΑΑΠ επί των ημερών σας βρίσκεται σε κατάσταση …εκτάκτου ανάγκης!

 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, μέσα σε διάστημα εννιά μηνών η διοίκηση του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, βάζει σε περιπέτειες τον Δήμο Παγγαίου, με αποφάσεις που είτε λειτουργούν ως χαράτσια κατά των Δημοτών μας, είτε αποδεικνύουν ότι η διοίκηση αυτή είναι καταστροφική και μπορεί να μας οδηγήσει σε περιπέτειες.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου, η άνετη πλειοψηφία του Δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη, ψήφισε  την οικονομική ενίσχυση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Δήμου Παγγαίου, με 1 εκατ. ευρώ, από τα διαθέσιμα κονδύλια του Ταμείου του Δήμου μας, με το πρόσχημα ότι η οικονομική της κατάσταση είναι άσχημη!

Βέβαια ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά ισχυρίσθηκε ότι, η άσχημη οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΑΠ, προήλθε από τα μέτρα ασφαλείας και εγκλεισμού για τον κορωνοϊό, πράγμα που φυσικά και δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει πως συνέβη κάτι τέτοιο.

Η παράταξή μας και στην προηγούμενη θητεία του κυρίου Αναστασιάδη, είχε ζητήσει εξηγήσεις και ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της Επιχείρησης, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια συσκότιση γύρω από το θέμα αυτό.

Και ενώ έλεγε ο ίδιος προεκλογικά ότι, η ΔΕΥΑΑΠ, την οποία σημειωτέον διαχειρίζεται η διοίκηση Αναστασιάδη για μια ακόμη θητεία, είναι εύρωστη και δυναμική, μέσα σε δύο μήνες, λόγω κορωνοϊού φαίνεται ότι …κατέρρευσε!

Ποιος αλήθεια μπορεί να το πιστέψει αυτό;

Πραγματικά  δεν μας έχει πείσει ακόμη η διοίκηση και για τα χαράτσια με τα οποία «φιλοδώρησε» τους δημότες μας …κατακαλόκαιρο και άρον – άρον, πριν παραδώσει η πρώην διοίκηση στη νυν, που φυσικά είναι …η ίδια!

Κάτι συμβαίνει λοιπόν!

 

Μπορεί η παράταξή μας να ήταν θετική επί της αρχής στο αίτημα του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΠ για την οικονομική της ενίσχυση, αλλά ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να δώσει για μια ακόμη φορά σε δημόσιο διάλογο, τα οικονομικά στοιχεία για τα πεπραγμένα στην ΔΕΥΑΑΠ, ώστε να είμαστε σε θέση να κάνουμε τις προτάσεις μας.

Ελπίζουμε να μην το αποφεύγει με το πρόσχημα ότι η οποιαδήποτε πλειοψηφία του τον καλύπτει απόλυτα!

 

Του λέμε λοιπόν, ότι δεν είναι έτσι, και για μια ακόμη φορά του ζητούμε:

  • Η κάθε πιθανή οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΑΠ, να μην θέσει σε κίνδυνο τους οικονομικούς πόρους του Δήμου μας, μια και μέρος τους θα κατευθυνθεί στην επιχείρηση η οποία αν δεν παρουσιάσει ανάκαμψη, θα αφαιρέσει μελλοντικά μέρος των ΚΑΠ του Δήμου Παγγαίου.
  • Αναλυτική ενημέρωση γύρω από τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΑΠ, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έχουμε ζητήσει και για το θέμα της επιβολής χαρατσιών στα τέλη καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού, που πιστεύουμε ότι έχουν επιβληθεί άδικα στους Δημότες μας.
  • Πιστεύουμε ότι η οποιαδήποτε πιθανή οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΑΠ θα πρέπει να γίνει με την ένταξή της σε ένα συνολικό σχέδιο οικονομικής αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

 

Το ερώτημα που βασανίζει τους Δημότες μας, είναι γιατί βιάστηκε τόσο πολύ ο Δήμαρχος Παγγαίου να φέρει άρον – άρον το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της ΔΕΥΑΑΠ, από το Ταμείο του Δήμου;

Αλήθεια τόσο άσχημα είναι τα πράγματα για την Δημοτική μας Επιχείρηση;

Κινδυνεύει και σε ποιο βαθμό η ΔΕΥΑΑΠ να πέσει έξω και αυτό να έχει συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές της και την εύρυθμη λειτουργία της;

Αν τελικά το πρόβλημα της ΔΕΥΑΑΠ, είναι το υπέρογκο χρέος στη ΔΕΗ, γιατί δεν μπαίνει σε καθεστώς δόσεων;

 

Τα ερωτήματα πολλά και οι απαντήσεις έωλες, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή ο Δήμαρχος Παγγαίου να απαντήσει και να μην κρύβεται πίσω από την δήθεν σιγουριά της πλειοψηφίας του.

Οι Δημότες μας θέλουν εξηγήσεις και όχι …κρυφά χαρτιά.

Όλη η αλήθεια θα πρέπει να βγει στο φως, για να γνωρίζουν οι Δημότες μας, …τι τρέχει τελικά με την ΔΕΥΑΑΠ;

 

Μην αυταπατάστε κύριε Αναστασιάδη, η ΔΕΥΑΑΠ επί των ημερών σας βρίσκεται σε κατάσταση …εκτάκτου ανάγκης!

 

Μην υποθηκεύετε και το μέλλον του Δήμου Παγγαίου, με το ποσό του 1 εκατ. ευρώ από την δέσμευση των ΚΑΠ!

 

Για την ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Ο επικεφαλής της παράταξης

Δημήτρης Μπαταλογιάννης

 

Ελευθερούπολη, 11/05/2020.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑