Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 15th, 2020 | by fileto

0

Ανοίξτε τα σύνορα …απαιτούν οι ξενοδόχοι Θράκης

Την άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας υποδομής σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα, ώστε ν’ ανοίξουν οι συνοριακοί σταθμοί Νυμφαίας, Εξοχής και Ορμενίου, ταυτόχρονα με τους τέσσερις συνοριακούς σταθμούς (Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα και Κήπων) στη Βόρεια Ελλάδα, τη λειτουργία των οποίων προτείνει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου ζητά ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης.

Σε σχετική επιστολή του προς τον κ. Καράογλου και τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι οι συγκεκριμένοι τρεις συνοριακοί σταθμοί “είναι κομβικής σημασίας και βασικές πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό της Θράκης από τις Βαλκανικές χώρες. Ειδικά οι συνοριακοί σταθμοί της Νυμφαίας (Ροδόπης) και Ορμενίου (Έβρου), εξυπηρετούν το συντριπτικό ποσοστό των Βαλκάνιων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας”.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι “σε περίπτωση που οι παραπάνω πύλες εισόδου μείνουν κλειστές, τότε είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει κάθε προσπάθεια προσέλκυσης οδικών τουριστών το φετινό καλοκαίρι και ανάκτησης, έστω κάποιου μικρού ποσοστού οδικών αφίξεων στην περιοχή μας”, συμπληρώνοντας ότι “η προτεινόμενη εναλλακτική διαδρομή από τον Προμαχώνα, είναι κατά 140 χλμ μακρύτερη και αυξάνει τη διάρκεια και το κόστος του ταξιδιού, αποτελώντας ένα βασικό αντικίνητρο για επίσκεψη στην περιοχή”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.