Άποψη - Γνώμη

Published on May 17th, 2020 | by fileto

0

Φτου ξελευθερία….

Αν σας έχει κάνει εντύπωση που οι ατίθασοι Έλληνες υπάκουσαν στις εντολές και τα μέτρα της κυβέρνησης και των επιστημόνων, το φαινόμενο έχει εξήγηση.

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουν μεταμορφώσει τους Έλληνες σε έναν φοβισμένο λαό, με πολλές ανασφάλειες και με πρώτιστο μέλημά του …την διαφύλαξη της υγεία του.

Βέβαια η πολύτιμη υγεία των Ελλήνων έχει να κάνει και με το κόστος της, μια που το ΕΣΥ έχει παραμορφωθεί και υποπέσει σε υποχρηματοδότηση, σε υποστελέχωση και σε φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας, οι οποίες είναι και ακριβές για το δημόσιο κορβανά, αλλά και από την άλλη ο ιδιωτικός κλάδος παροχών υγείας είναι …πανάκριβος.

Η κυβέρνηση ακούγοντας τις εκκλήσεις των επιδημιολόγων της Δημόσιας Υγείας και μετρώντας ότι το ΕΣΥ μας δεν θα κατάφερνε σε μια έξαρση κρουσμάτων στην πανδημία του κορωνοϊού, επέλεξε να μας κλειδώσει στα σπίτια μας, να κλείσει τις επιχειρήσεις και να ποντάρει στην φιλευσπλαχνία των ιδιωτών που ανταποκρίθηκαν και δημιούργησαν ασπίδα προστασίας με τις δωρεές υλικών και μηχανημάτων για τις νέες δεκάδες ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν.

Η κίνηση αυτή συνοδεύτηκε με μέτρα «οικονομικά» τα οποία μέχρι σήμερα είναι αμφισβητούμενα και έχουν οδηγήσει το πορτοφόλι των Ελλήνων που περίμεναν από τα πενιχρά αυτά εισοδήματα να επιβιώσουν.

Στα οικονομικά η κυβέρνηση ακόμη πελαγοδρομεί και είναι αμφίβολο, αν θα καταφέρει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μια και ένα νέο άτυπο μνημόνιο, κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και αυτό όχι με την επιτήρηση της Τρόικας ή των Θεσμών.

Η αγορά ανοίγει και στον χώρο της εστίασης και στον χώρο του τουρισμού, αλλά θα πλεύσει σε αχαρτογράφητα νερά.

Η κυβέρνηση ποντάρει στο πείσμα και στην ανθεκτικότητα των Ελλήνων επαγγελματιών οι οποίοι έχουν μάθει τα τελευταία χρόνια να παλεύει στα κύματα, αλλά στο φινάλε θα αποδειχθεί περίτρανα, ότι απλά θα παλεύει χωρίς σωσίβιο.

Τα επενδυτικά και υποστηρικτικά στις επιχειρήσεις προγράμματα που θα είναι από το εσωτερικό και την ΕΕ, λυπάμαι που το λέω, αλλά θα κατευθυνθούν και πάλι στο …χρήμα!

Ήδη οι γκρίνιες που ακούγονται από την Αγορά, αλλά κανείς δεν τις λαμβάνει υπ’ όψιν του, για μια φορά ακόμη θα γίνουν λυγμοί, όπως στην διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία κι εκείνη με τις επιλογές της τους είχε καταδικάσει να κουβαλάνε τον βράχο στον λόφο …σαν τον Σίσυφο!

Η Αγορά ανοίγει, αλλά η κανονικότητα για μια φορά ακόμη δεν θα έρθει στο ραντεβού της, με όσους αναφώνησαν … «φτου ξελευθερία….»!

Η κυβέρνηση με τεχνάσματα επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα, έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, πάει να κρυφτεί από τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας που είναι ορατό ότι θα κάνουν ηχηρή την παρουσία τους, ενώ η παρέα των υπουργών που έχουν αναλάβει τον ρόλο του εφησυχαστή, κάθε μέρα γίνεται …γραφικότερη!

Αν ο τουρισμός δεν δουλέψει φέτος και η ανεργία αν χτυπήσει κόκκινο, με ενδεχόμενη μείωση μισθών και με μια ακόμη πιο πιθανή υποχώρηση της απασχόλησης (η εργασία έχει πλέον απασχόληση), το φθινόπωρο δεν θα περιμένουμε τον κορωνοιό να μας αποτελειώσει, αλλά …τα γεγονότα που σαν χιονοστιβάδα ή σαν τσουνάμι θα ισοπεδώσουν τα πάντα σε μια χώρα νέων νεόφτωχων και αγανακτισμένων, που όχι απλά θα γεμίζουν πλατείες από αντίδραση, αλλά και θα τις …ανεβάσουν θερμοκρασίες!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑