Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 26th, 2020 | by fileto

0

Να πως φιλοδώρησε τους δημότες ο Αναστασιάδης…

ΜπαταλογιάννηςΔημήτρης Μπαταλογιάνης: «Ο Δήμαρχος επέστρεψε το 60άρι της νίκης του, με βαριά χαράτσια +60% στους Δημότες μας!»

 

Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Παγγαίου με την παράταξη «Σωστή Επιλογή», Δημήτρης Μπαταλογιάννης, αναφέρεται στα επιτεύγματα του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, ένα χρόνο μετά την επανεκλογή του με το ιλλιγγιώδες ποσοστό του 60%.

Στην ανακοίνωσή του έχει δώσει τον εύγλωττο τίτλο: «Ο Δήμαρχος επέστρεψε το 60άρι της νίκης του, με βαριά χαράτσια +60% στους Δημότες μας!» και αναφέρει τα εξής.

26 Μαΐου 2019. Δημοτικές εκλογές ένα χρόνο πριν στον Δήμο Παγγαίου και το αποτέλεσμα ήταν σαρωτικό για τον συνδυασμό του Φίλιππου Αναστασιάδη, στον οποίο το εκλογικό σώμα του έδωσε το μεγαλειώδες ποσοστό (59,15% ), σχεδόν 60%!

Στην πρώτη του δήλωση μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «Δεσμευόμαστε ότι δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών μας που εκφράστηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε την καθαρή και έντιμη πορεία μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά στην κατεύθυνση ανάπτυξης του Δήμου μας, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες όλων των δημοτών και κυρίως της νέας γενιάς, να αγκαλιάσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και να σταθεί συμπαραστάτης σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας».

Δεν πέρασαν παρά τρεις (3) μήνες και ήρθε η πρώτη κατραπακιά!

Αύξηση 60% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού (μέσω ΔΕΗ), στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της δικής του διοίκησης, ντάλα καλοκαίρι, τέλη Αυγούστου.

Η κατρακύλα συνεχίστηκε με πλήθος τέτοιων πράξεων, όπως η «κωλοτούμπα» που έκανε στην Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., η οποία από μια «καθαρή και ανθούσα δημοτική επιχείρηση», όπως έλεγε προεκλογικά, ξαφνικά έφτασε να χρωστά 3.100.000 ευρώ στη ΔΕΗ και ως ζητιάνος να ζητά 1 εκατ. ευρώ από το Ταμείο του Δήμου, για να αντιμετωπίσει την στερευμένη της ρευστότητα, επικαλούμενος τον κορωνοϊό.

Τα λόγια του Δημάρχου Παγγαίου στη νέα του θητεία, αποδείχτηκαν «κούφια» – κενά περιεχομένου.

Η καθαριότητα υπολειτουργεί, τα έργα σταμάτησαν και καρκινοβατούν, νέες εντάξεις έργων άφαντες, χωματερές που «αρπάζουν φωτιά» διασκορπισμένες παντού, γεωθερμικά πεδία εγκαταλελειμμένα, Λουτρά Ελευθερών διαλυμένα, κοινωνική πολιτική ανύπαρκτη, εξυπηρέτηση δημοτών που μοιάζει ανέκδοτο, απευθείας αναθέσεις γεμάτη η Διαύγεια, προσλήψεις ημετέρων, η διοίκηση βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές ή σε άλλες ασχολίες, η φυσική παρουσία του δημάρχου στους οικισμούς σπάνια, στην άλλη πλευρά οι δημότες που απλά παραλαμβάνουν την λυπητερή που τους έρχεται με τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της Δ.Ε.Α.Α.Π. και σφίγγουν τα δόντια τους!

Αυτά δεν είναι υπερβολές, αλλά η καθημερινότητα στον Δήμο Παγγαίου, όπου η δήθεν συναίνεση του δημάρχου έπεσε στο κενό, ενώ η αλαζονική νοοτροπία του 60% θριαμβεύει σε κάθε δήλωσή του…

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, μας υπενθυμίζει μέσα από το facebook, αλλά από την άλλη δεν καταλαβαίνουμε, σε τι ακριβώς αναφέρεται!

 

Εμείς ως αντιπολίτευση του Δήμου Παγγαίου αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των Δημοτών μας και συνεχώς τα φέρνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα όργανα του Δήμου όπου συμμετέχουμε.

Δώσαμε την υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτε κάτω. Από την άλλη δεσμευθήκαμε, ότι θα βοηθήσουμε την διοίκηση αν δείξει ότι υπολογίζει στη βοήθειά μας, αλλά δεν βλέπουμε τέτοια διάθεση εκ μέρους της.

Εμείς δεν θέλουμε να συνδιοικήσουμε, αλλά και δεν θα ανεχθούμε να λογαριαζόμαστε ως ο φτωχός συγγενής του Δήμου Παγγαίου.

Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον ρόλο που θεσμοθετεί την αντιπολίτευση ως εκείνη που κρίνει, επικρίνει, ερευνά, διαμορφώνει, προτείνει και αποφασίζει που θα δώσει θετική ή αρνητική συγκατάθεση.

Η παράταξή μας Σωστή Επιλογή για τον Δήμο Παγγαίου, είναι ζωντανή και παρούσα και δεν θα επιτρέψει στην καθεστωτική διοίκηση Αναστασιάδη, να παρασύρει τον Δήμο μας, στην κατηφόρα που έχει πάρει…

Εμείς θα τιμήσουμε το 31,91% που μας έδωσαν οι Δημότες του Δήμου Παγγαίου ένα χρόνο πριν, χωρίς διαχωρισμούς ακόμη και σε όσους δεν μας επέλεξαν.

Ελπίζουμε ότι με την στάση μας αυτή να κριθούμε δίκαια για την συνεισφορά μας και την πολιτική που ακολουθούμε μέχρι το τέλος της 4ετίας!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑