Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 28th, 2020 | by fileto

0

Δεκτή με ενθουσιασμό στη Ξάνθη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Ήρθα για να πάρω δύναμη από εσάς όπως έκανα παιδί»… δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψή της στη Θράκη με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Ξάνθης. Στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης και της επιδόθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης από τον δήμαρχο της Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη. Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε επίσης συνάντηση με τοπικούς φορείς.
«Ήρθα στη Θράκη για να αντλήσω δύναμη από εσάς, όπως έκανα από παιδί. Και η παρουσία σας εδώ, το χαμόγελο, το μεράκι και η αισιοδοξία σας, μου δίνει αυτήν τη δύναμη. Βρίσκομαι εδώ σε μια εποχή κρίσιμη για τον τόπο και πιστεύω βαθιά πως όταν η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει ενωμένη τις προκλήσεις είναι ικανή για το καλύτερο», είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό της.
Όλος ο χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Αποτελεί για μένα μεγάλη χαρά, τιμή και συγκίνηση το ότι βρίσκομαι σήμερα εδώ κοντά σας, στην Ξάνθη. Όλοι γνωρίζετε την αγάπη μου για τη Θράκη, τους ιδιαίτερους δεσμούς μου με την περιοχή αυτή. Έχω ρίζες από εδώ, έχω γευθεί τη ζεστασιά των Θρακιωτών, διατηρώ φιλίες και αξέχαστες αναμνήσεις.
Η σημερινή μου επίσκεψη στην Ξάνθη, μετά την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων, σηματοδοτεί ακριβώς αυτήν τη νέα αρχή. Η κρίση του κορονοϊού είναι μια οδυνηρή εμπειρία, με βαρύ κόστος για την κοινωνία και την οικονομία. Αλλάζει τη ζωή και τις συνήθειές μας, σε ορισμένες μάλιστα εκφάνσεις της με διαρκέστερο τρόπο. Μας αναγκάζει σε έναν τρόπο ζωής, που οι συνέπειές του δεν είναι ακόμη δυνατόν να εκτιμηθούν.
Εκτός όμως από τις αρνητικές συνέπειες, υπάρχουν και θετικές. Εξοικειωθήκαμε με τη χρήση των ψηφιακών μέσων, συνειδητοποιήσαμε πόση σημασία έχουν οι κοινωνικές δομές, το εθνικό σύστημα υγείας, η δημόσια υγιεινή και πρόληψη. Ιδίως τονώθηκε το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, με την ανιδιοτελή και συγκινητική προσφορά τόσων και τόσων συνανθρώπων μας, στους τομείς της υγείας, των μεταφορών, της ασφάλειας, της τροφοδοσίας και τόσων άλλων, που, αν παρέλυαν, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για όλους μας. Πρόκειται για θετικά κεκτημένα, που μας γεννούν αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.
Ενθάρρυνση, χρειάζεται, λοιπόν, πίστη και όραμα. Όλοι έχουν τη θέση τους σ’ αυτήν την προσπάθεια, κανείς δεν περισσεύει. Σε τούτη την πορεία προς τα εμπρός σημαντικό ρόλο πρέπει και μπορούν να παίξουν οι γυναίκες. Η εφευρετικότητα και η εργατικότητά τους, η ευαισθησία και η φαντασία τους θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην παραγωγική αναγέννηση της Θράκης.
Ας μην ξεχνάμε ότι η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη συνιστά και μια ισχυρή θωράκιση της ακριτικής Θράκης απέναντι σε οποιαδήποτε εξωτερική απειλή. Κι η Θράκη μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη προς όφελος όλης της χώρας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑