Τοπικές ΑΜ-Θ wizzair

Published on June 5th, 2020 | by fileto

0

ΞΥΠΝΗΣΤΕ: Χάσαμε και την πτήση Βιέννη – Καβάλα

Έπειτα από μία σχεδόν πεντάχρονη διακοπή, θα δρομολογούνταν από τον Μάιο και πάλι απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη προς την Καβάλα και προς την Σάμο, που θα προστίθενταν στους προορισμούς στην Ελλάδα.

Με την επιφύλαξη νέων επίσημων περιορισμών, σε αύξηση, κατά 20% (αντί της αρχικά προγραμματισμένης κατά 5%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, του αριθμού των ναυλωμένων πτήσεων τους προς την Ελλάδα τον μήνα Ιούλιο, προχωρούν τώρα οι Αυστριακές Αερογραμμές — Austrian Airlines (AUA) — σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση τους, ενώ το πρόγραμμα πτήσεων για τον Αύγουστο βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Στην προ-κορονοϊού εποχή, και συγκεκριμένα στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστρίας (Austrian Airlines), παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για το 2020 προέβλεπε για εφέτος το καλοκαίρι, έως και 70 πτήσεις την εβδομάδα – κατά 12 περισσότερες από το 2019 — προς 19 προορισμούς στην Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα προβλεπόταν επίσης ότι οι εβδομαδιαίες πτήσεις προς τη Ρόδο θα αυξάνονταν από τις τρεις σε οκτώ, όπως επίσης θα αυξάνονταν από τέσσερις σε επτά οι πτήσεις προς το Ηράκλειο. Κατά μία επιπλέον, σε πέντε, επρόκειτο να αυξηθούν οι πτήσεις προς την Κέρκυρα, και σε σε τρεις εκείνες προς την Κω, ενώ αμετάβλητες θα παρέμεναν στο θερινό πρόγραμμα οι πτήσεις προς τους “κλασικούς” προορισμούς Ζάκυνθο, Κάρπαθο, Μύκονο και Σκιάθο.

Εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων, οι Αυστριακές Αερογραμμές είχαν διακόψει τις πτήσεις τους στα μέσα Μαρτίου, και έκτοτε ανανέωναν αυτή τη διακοπή τους κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες. Η τελευταία προγραμματισμένη πτήση, με τον αριθμό OS 066, προερχόμενη από το Σικάγο, είχε προσγειωθεί στη Βιέννη, τις πρωινές ώρες της 19ης Μαρτίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑