Άποψη - Γνώμη

Published on June 8th, 2020 | by fileto

0

Άνω σχώμεν τας καρδίας…

Αυτό που συνέβη στη Μύκονο, με το πρόστιμο και το κλείσιμο του μπητς μπαρ λόγω συνωστισμού, είναι το ξεκίνημα για μια μάχη που θα δοθεί στα κοσμοπολίτικα νησιά το καλοκαίρι που από τη μια είναι κολοβό λόγω μέτρων και από την άλλη μετέωρο λόγω μη προσέλευσης τουριστών.

Η κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να επιβάλλει το δικό της modus vivendi και από την άλλη οι επιχειρηματίες έχοντας από τη μια τη δαμόκλειο σπάθη των λειτουργικών εξόδων να τους κυνηγάνε δεν θέλουν να υποστούν συνέπειες…

Υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές όπως ολόκληρους νομούς ή νησιά, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι στόχος είναι εάν υπάρξει εστία να διαγνωστεί γρήγορα και να γίνει “περιχαράκωσή” ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα.

“Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το δίμηνο λουκέτο σε γνωστό beach bar στη Μύκονο τόνισε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστεί και “αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε” αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.

Από την άλλη οι επαγγελματίες που σκέφτονται να πάνε σε μετωπική σύγκρουση.

Οι Μυκονιάτες είναι πλέον διατεθειμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως μετέδωσε το τοπικό Mykonos Live TV.

Οι λοιμωξιολόγοι πάντως εξακολουθούν να προειδοποιούν υπενθυμίζοντας πως ο ιός είναι εδώ και πως τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται.

Και το κυνήγι μαγισσών θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι, όπου πολλοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν να βάλουν κλειδί και να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο γενικός γραμματέας εστίασης και διασκέδασης Μυκόνου  Ηρακλής Ζησιμόπουλος εξήγησε ότι είναι πολύ δύσκολο σε ένα μαγαζί με όρθιους να τους απαγορέψεις να πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, ακόμα κι αν τηρείς τα απαραίτητα μέτρα, οπότε πρέπει να εφαρμοστούν άλλου είδους μέτρα, για παράδειγμα, να ελέγχεται περιμετρικά ο χώρος, να υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος και να καταγράφονται οι πελάτες ώστε να μπορεί να γίνει ιχνηλάτιση σε περίπτωση πιθανού κρούσματος.

Αλλά επειδή ο δαιμόνιος Έλληνας επιχειρηματίας δεν θα σκύψει το κεφάλι, σκέφθηκε να το πάει αλλιώς!

Αναζητούνται βίλες μεγάλες σε νησιά της χώρας μας όπου θα δίνονται πάρτι και όπου η αστυνομία δεν θα μπορεί να τους κάνει ζάφτι, μια και θα είναι απλά μια κοσμική εκδήλωση…

Νοικιάζουν βίλες και στήνουν πάρτι καλώντας κόσμο μέσω μέσω των εφαρμογών Viber, WhatsApp και Signal χωρίς να τηρούν τις συστάσεις για την αποφυγή συγχρωτισμού επιχειρηματίες της Μυκόνου, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στις αρχές.

Σύμφωνα με το protothema.gr, λύση στο πρόβλημα του συγχρωτισμού στα μπιτς μπαρ και στα μπαράκια στη Χώρα προσπαθούν να βρουν οι ιδιοκτήτες τους, καθώς είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν οι χιλιάδες τουρίστες που αναμένεται να επισκεφτούν και φέτος το νησί αμέσως μετά την απελευθέρωση των πτήσεων.

Πολύ καλά το σκέφθηκαν ορισμένοι και σε διάφορα φεστιβάλ της χώρας και σκέφτονται να κάνουν παραστάσεις και μικρές συναυλίες σε αυλές όπου και να σημειωθεί συνωστισμός, θα είναι αυθόρμητες οι συνευρέσεις των «θεατών» με αποτέλεσμα να πέφτει και μαύρο χρήμα που κανείς δεν θα το μπορέσει να το μαζέψει…

Ναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι με τους διοργανωτές και τους επιθεωρητές να είναι σε ένα κυνήγι, όπως η γάτα και το ποντίκι…

Θέμα των ημερών έχει γίνει η Shirin David στην Γερμανία, μια και αποφάσισε να μην λάβει στα σοβαρά την απαγόρευση μετακίνησης και συνάθροισης που είχε επιβληθεί λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού και διοργάνωσε μεγάλο πάρτι σε βίλα στο Βερολίνο.

Στο πάρτι φαίνεται πως μετείχαν περισσότερα από 70 άτομα, μεταξύ των οποίων και δεκάδες καλλίγραμμα μοντέλα, τα οποία πήραν μέρος σε γυρίσματα για το νέο κομμάτι και το βίντεο κλιπ της Shirin David, το οποίο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα Μέσα της Γερμανίας, η Αστυνομία αναγκάστηκε να… κόψει 72 πρόστιμα για σπάσιμο της καραντίνας, ενώ η διάσημη ράπερ δεν δείχνει να… καταλαβαίνει τίποτα, μια και γέμισε το Instagram της με πολλές φωτογραφίες με τα μοντέλα που πήραν μέρος στα γυρίσματα.

Με άλλα λόγια …Άνω σχώμεν τας καρδίας… και βουρ και τους φάγαμε!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑