Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 9th, 2020 | by fileto

0

Μετέωρες οι 110 ξενοδοχειακές μονάδες της Θράκης

Τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του ΟΠΕΚΑ να πληρώσει το σύνολο της συμμετοχής των δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για τα νησιά των Δωδεκανήσων και του βορειανατολικού Αιγαίου και να ξεχάσει τη Θράκη, εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης.

Εκτός των προνομιακών διατάξεων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που «τρέχει» φέτος ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βρέθηκαν τα ξενοδοχεία ολόκληρης της Θράκης συμπεριλαμβανομένης και της Σαμοθράκης.

Μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης, τόνισε τη δυσαρέσκεια των μελών του Συνδέσμου, τονίζοντας ότι δίνεται πριμοδότηση σε προορισμούς, όπως η Ρόδος που «έτσι κι αλλιώς ο τουρισμός πάει.. τρένο».

Να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος αριθμεί στη Θράκη 110 ξενοδοχειακές μονάδες.

«Ο ΟΠΕΚΑ που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, έβγαλε μια προκήρυξη για τον κοινωνικό τουρισμό του. Σ’ αυτή την προκήρυξη περιγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει το κράτος με ένα ποσό και ο δικαιούχος με ένα άλλο ποσό. Αναφέρει μέσα στην προκήρυξη, το οποίο για μένα ήταν και λίγο προκλητικό, ότι επειδή τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα δέχτηκαν μεταναστευτικές ροές, αποφάσισε ο ΟΠΕΚΑ να επιδοτήσει τη συμμετοχή του δικαιούχου, που είναι 12-13 ευρώ το άτομο ανά ημέρα, έτσι ώστε αυτοί που θα πάνε σε αυτούς τους προορισμούς να τους βγει δωρεάν» είπε ο κ. Παλακίδης, προσθέτοντας ότι έχει αποστείλει επιστολή τόσο στη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ όσο και στον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, ζητώντας τους να ενταχθεί και η Θράκη στο πρόγραμμα.

«Αυτό δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι. Έκανα μια επιστολή στον ΟΠΕΚΑ και στον υπουργό κ. Βρούτση, λέγοντάς τους ότι έχουν ξεχάσει τη Θράκη και γενικά τον Έβρο και τη Σαμοθράκη, που επίσης έχουν δεχτεί μεταναστευτικές ροές, είναι δίπλα στα σύνορα, είχαν την ίδια πίεση που έχουν δεχτεί και τα υπόλοιπα μέρη που επιδοτεί και ζητώ να εφαρμοστεί η ίδια πολιτική και στα ξενοδοχεία της Θράκης» είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι μπορεί η Θράκη να μείνει εκτός και των υπολοίπων προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, δηλαδή της εργατικής εστίας και του ΕΟΤ.

«Αν μη τι άλλο, η Ρόδος και κάποια νησιά των Δωδεκανήσων έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα (σ.σ. τουριστικά) και δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη του μέτρου. Περισσότερο ανάγκη έχει η Θράκη που δεν έχει τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητα» ανέφερε.

Όσον αφορά τις προσδοκίες για τη φετινή θερινή σεζόν, ο κ. Παλακίδης τόνισε ότι η περιοχή ελπίζει στο άνοιγμα των χερσαίων συνόρων και του οδικού τουρισμού, καθώς αρκετοί Βαλκάνιοι κάθε χρόνο επιλέγουν τη Θράκη για τις θερινές τους διακοπές.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑