Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 10th, 2020 | by fileto

0

4 μειονοτικά σχολεία κλείνουν μετά το κρούσμα σε δάσκαλο

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώσθηκε ένας δάσκαλος στην περιοχή της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να κλείσουν τέσσερα δημοτικά σχολεία. Ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού.

Σε καραντίνα τίθενται για μία εβδομάδα τουλάχιστον τέσσερα δημοτικά σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού ανάμεσα στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xanthinews.gr, πρόκειται για το 10ο, το 17ο, το 15ο και το 20ο Δημοτικό Σχολείο, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά από αύριο και για τις επόμενες επτά ημέρες.

Στα συγκεκριμένα σχολεία εργαζόταν ως δάσκαλος ένας άνδρας, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες διαγνώσθηκε θετικός στην COVID-19.

Μάλιστα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει βάλει σε καραντίνα περίπου 80 εκπαιδευτικούς, όλοι δάσκαλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό στα παραπάνω δημοτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Ξάνθης. Μάλιστα, ο ΕΟΔΥ προχώρησε στη διενέργεια μαζικών τεστ, εκ των οποίων τα 30 αποδείχθηκαν θετικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η «έξαρση» της πανδημίας στην Ξάνθη συνδέεται με τον εορτασμό του Ραμαζανίου και τα περιστατικά συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτων μέτρων, τοπικού χαρακτήρα, προκειμένου να ανακόψει την επέκταση του ιού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑