Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 11th, 2020 | by fileto

0

Το νοσοκομείο Καβάλας απαντά για τον τραυματισμένο μαθητή

Την 18.02.2020 κατά τις απογευματινές ώρες της εφημερίας του Νοσοκομείου, προσήλθε στο Ακτινολογικό Τμήμα κατόπιν παραπομπής από το ΤΕΠ Χειρουργικής, ανήλικος ασθενής με τον συνοδό του, για διενέργεια απλών ακτινογραφιών και υπερηχογραφικού ελέγχου, λόγω αναφερόμενου ξυλοδαρμού, χωρίς καμία ενημέρωση για τον τόπο, χρόνο και τις συνθήκες του συμβάντος.

Όπως γίνεται σε όλους τους ασθενείς, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση έγιναν οι ακτινογραφίες από τον χειριστή και προσκομίστηκαν στον εφημερεύοντα ακτινολόγο προς γνωμάτευση.

Κατά την διάρκεια δε της γνωμάτευσης και με πιο ενδελεχή επεξεργασία της εικόνας, διαπιστώθηκε εικόνα κατάγματος της 10ης αριστερής πλευράς,  έγινε διόρθωση της λέξης «χωρίς» στο συντασσόμενο πόρισμα με διορθωτικό υγρό από τον ίδιο τον ακτινολόγο και κατόπιν ο χειριστής παρέδωσε το πόρισμα στον συνοδό του ανηλίκου ασθενούς, επισημαίνοντάς τους να περιμένουν για τη διενέργεια της επόμενης εξέτασης (υπερήχου).

Ακολούθως, ο ακτινολόγος προσήλθε στον υπέρηχο, προκειμένου να διενεργήσει την υπερηχογραφική εξέταση του ανηλίκου.

Εκεί συνάντησε για πρώτη φορά τον ανήλικο με τον συνοδό πατέρα του. Ολοκληρώθηκε η εξέταση , δόθηκε το πόρισμα του υπερηχογραφικού ελέγχου και τους συστήθηκε να επανέλθουν στα ΤΕΠ, όπως προβλέπεται από την τηρούμενη διαδικασία.

Ο εφημερεύων ιατρός ακτινολόγος έπραξε όπως θα έπραττε για κάθε ασθενή που προσέρχεται για ακτινολογικό έλεγχο.

Εξάλλου το πόρισμα των ακτινογραφιών δόθηκε εξ αρχής διορθωμένο από τον χειριστή στον συνοδό του ανηλίκου ασθενούς, χωρίς προσωπική επαφή του ιατρού.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος ακτινολόγος διακρίνεται για το ήθος, την επαγγελματική εντιμότητα και ευσυνειδησία του.

O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑