Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 12th, 2020 | by fileto

0

Αύξηση κρουσμάτων και στη Βουλγαρία…

Αρχίζει από Δευτέρα η άφιξη τουριστών από την λίστα των 29 χωρών (όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο τουρισμού στις 29/5) με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στο τέλος του μήνα θα προσγειωθούν αεροπλάνα και στο αεροδρόμιο της Καβάλας, αλλά και μέσω οδικών αξόνων.

Η λίστα περιλαμβάνει τις εξής 29 χώρες:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Η πλειονότητα των ξενοδόχων είναι έτοιμη να τους δεχθεί, ενισχύοντας έτσι τα έσοδα των μονάδων τους.

Αλλά, όπως εκτίμησε κ. Σουρβίνος (καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης) «…είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα κατά την τουριστική περίοδο και πως μαζί με τη χαλάρωση των μέτρων μπορεί να οδηγήσουν σε ένα εκρηκτικό μείγμα που ίσως αποτελέσει τη βάση για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα…» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown σε νησιά ή σε περιοχές όπου θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Ο κ. Μόσιαλος δε, επισήμανε πως «… πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους τουρίστες και στους τόπους που θα πάνε να υπάρχει η δυνατότητα για τεστ, ώστε να γίνεται και η σχετική ιχνηλάτηση και στα ξενοδοχεία. Ελαχιστοποιούμε το ρίσκο αν δεχόμαστε τουρίστες από χώρες που έχουν λίγα κρούσματα. Σε αυτή την περίπτωση το ρίσκο είναι ελεγχόμενο με την προϋπόθεση ότι επιτηρούμε την κατάσταση συστηματικά…».

Άρα, σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος, ο κίνδυνος να κλείσουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα φιλοξενήσουν κρούσματα θα είναι αυξημένος, με αποτέλεσμα την δραματική μείωση των οικονομικών μεγεθών της επιχείρησης.

Όμως τίθεται το ερώτημα : σε ποιες χώρες έχουμε λίγα κρούσματα, και για ποιες χώρες από τις οποίες γίνονται κρατήσεις από πελάτες, πρέπει να υπάρχει και αυξημένη ετοιμότητα;

Αύξηση κρουσμάτων και στη Βουλγαρία

Τα χερσαία σύνορα της χώρας μας ανοίγουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου χωρίς το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας, αλλά με δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνονται από υγιεινομικούς του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, φαίνεται πως προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί το αν αλλά και το σε ποιες πύλες εισόδου θα βρίσκονται τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που θα κάνουν δειγματοληπτικά τεστ στους τουρίστες που μπαίνουν στη χώρα μας.

Από τη Βουλγαρία σε πρώτη φάση θα ανοίξει κανονικά ο Προμαχώνας (αν και αυτό έχει γίνει από τις 2 Ιουνίου, ενώ από Δευτέρα όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από αυτό το συνοριακό σημείο θα δηλώνουν στην Αστυνομία τη διεύθυνση κατοικίας τους και δεν θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες, όπως ισχύει μέχρι και αύριο Κυριακή.

Εν τω μεταξύ η Βουλγαρία θα παρατείνει μέχρι το τέλος Ιουνίου την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της διάδοσης του νέου κορωνοϊού, αφού σημειώθηκε αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Η βαλκανική χώρα χαλάρωσε τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε στα μέσα Μαρτίου, επιτρέποντας την επαναλειτουργία των εστιατορίων και των εμπορικών κέντρων. Ο Μπορίσοφ δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει προς το παρόν να επιβάλει νέους περιορισμούς, όμως κάλεσε τον πληθυσμό να τηρεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Βουλγαρία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 2.889 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 167 από τα οποία έχουν πεθάνει. Το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 79 νέα κρούσματα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑