Άποψη - Γνώμη

Published on June 14th, 2020 | by fileto

0

Εκείνο το καλοκαίρι…

Πάντα το καλοκαίρι είναι η εποχή που σηματοδοτεί αναμνήσεις όταν το ζεις στην Ελλάδα.

Αυτό το καλοκαίρι σαν κορίτσι θα είναι αλλιώτικο από τα άλλα, που έλεγε μια παλιά ραδιοφωνική σειρά την δεκαετία του ’60!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΚαι φυσικά αυτό το καλοκαίρι που έχει μια μη κανονικότητα κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει, εκτός από τους γνώστες του παιχνιδιού που έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να περιμένουν πολλά, αλλά μπορούν και περιμένουν τα αναπάντεχα!

Η εποχή και τα τραύματα του κορωνοϊού δεν μπορούν να επουλωθούν ακόμη, μια και υπάρχουν σημεία τα οποία εκπέμπουν ανησυχία!

Βέβαια ο πρωθυπουργός, μέσω συνέντευξής του προς τους ανταποκριτές ξένου Τύπου, κάλεσε τον κόσμο από το εξωτερικό να επισκεφθεί την Ελλάδα και να απολαύσει στη χώρα μας τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Μια κουβέντα είναι αυτή, αν και δεν έχουμε την γνώση να μπούμε στο μυαλό του και να κατανοήσουμε αν τελικά όλα έχουν δρομολογηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να έρθουν πρώτα οι τουρίστες και μετά να λειτουργήσουν τα πρωτόκολλα!

Ο πρωθυπουργός λοιπόν ανέφερε ότι: «Το φετινό καλοκαίρι θα είναι μοναδικό και δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο, καθώς η πανδημία μας ανάγκασε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο που δουλεύουμε, το πώς χαιρετάμε ο ένας τον άλλο, ακόμη και το πώς προσπαθούμε τελικά να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως ένας εμβληματικός τόπος διακοπών».

Η διαβεβαίωση έρχεται μετά, αλλά έχει και ένα τόνο της γνωστής ελληνικής ταινίας «Εκείνο το καλοκαίρι», που είναι μελαγχολική…

Ο Κυριάκος ανέφερε ότι: «Πλέον περνάμε σε μία νέα κανονικότητα, βεβαίως αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα γιατί το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, είναι άποψη όπως αναφέρει και η εκστρατεία μας.

«Προχωράμε μπροστά», είπε και συμπλήρωσε: «Σήμερα το μήνυμά μου είναι απλό: “Ελάτε στην Ελλάδα”. Από τη Δευτέρα που άνοιξαν πια τα αεροδρόμια σε ορισμένους ταξιδιώτες, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν σε όλους. Με ενδιαφέρει η Ελλάδα να είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι».

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι η ερώτηση δημοσιογράφου, για το τι ελπίζει η κυβέρνηση ότι θα συμβεί φέτος, στην οποία απαντώντας σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει την τουριστική περίοδο, ενώ σχετικά με τον τι τον φοβίζει περισσότερο σημείωσε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό είπε, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός προέτρεψε τον δημοσιογράφο να επισκεφθεί το νοσοκομείου της Σαντορίνης και σημείωσε ότι και σε άλλα μικρότερα νησιά τα νοσοκομεία είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν περιστατικά.

Και θυμήθηκα έναν υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος ήταν και γιατρός, που για να αποδείξει ότι το νοσοκομείο στην Σαντορίνη, μια που το ανέφερε ο πρωθυπουργός λειτουργούσε καλά, είχε κάνει μια εγχείρηση σε ασθενή που δεν μάθαμε την πορεία της υγείας του…

Η ιστορία της Ελλάδας των νησιών μας αναφέρει ότι ενώ σε πολλά ακριτικά νησιά μας, τοποθετήθηκαν πανάκριβα μηχανήματα τα οποία θα λειτουργούσαν με την γνωστή τηλεϊατρική, αυτά παρέμειναν στα σελοφάν και στα κουτιά, τα οποία ανακαλύπτουν ρεπόρτερ ταξιδιωτικών εκπομπών σε ρεπορτάζ για την ιατρική φροντίδα που προσφέρεται στους νησιώτες μας.

Ελπίζουμε μια και ακούμε πολλά αυτές τις ημέρες για την θωράκιση των νησιών μας ότι όλα θα πάνε καλά και μακάρι, αλλά επειδή γνωρίζουμε και την ελληνική πραγματικότητα έχουμε και μια επιφύλαξη για το τελικό αποτέλεσμα…

Μακάρι να διαψευστούμε!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑