Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 16th, 2020 | by fileto

0

Πρόστιμα για χρήση μάσκας στην Ξάνθη

Σε ένα σαφάρι ελέγχων για την επιτήρηση εφαρμογής των ειδικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ στην Ξάνθη βρίσκεται η Αστυνομία.

Όπως είναι γνωστό από την περασμένη Παρασκευή, και για 7 συνολικά ημέρες, αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους στην Ξάνθη.

Το μέτρο αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα στην Π.Ε. Ξάνθης συνολικά και δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή. Επαγγελματίες και προσωπικό καταστημάτων είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκες ενώ το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες που προσέρχονται για τα ψώνια και τις συναλλαγές τους. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμων.

Η Αστυνομία που είναι αρμόδια για την επιτήρηση του εν λόγω μέτρου βρίσκεται επί ποδός άλλωστε, πραγματοποιώντας ελέγχους και βεβαιώνοντας πρόστιμα όπου και όταν υπάρχουν παραβιάσεις.

“Προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα” τονίζεται σε σχετική απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι πρότινος η χρήση μάσκας στα καταστήματα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της Ξάνθης ήταν προαιρετική και υπήρχε μόνο αυστηρή σύσταση για τη χρήση της, όπως ισχύει άλλωστε και στην υπόλοιπη χώρα.

Μεταξύ άλλων μάλιστα στη σχετική απόφαση της Πολιτικής Προστασίας τονίζεται πως “την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑