Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 20th, 2020 | by fileto

0

Επίσκεψη λόγω ανασχηματισμού της Μενδώνη στην Καβάλα;

Μια ξαφνική επίσκεψη στην Καβάλα είχαμε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, σήμερα το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουνίου 2020.

Η υπουργός ξεναγήθηκε από  την  προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου, Σταυρούλα Δαδάκη και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων αλλά για τις υπόλοιπες εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο.

Το μεσημέρι επισκέφθηκε η κυρία Μενδώνη το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, το έργο που έχει σταματήσει στο οικόπεδο Κρέη δίπλα στις Καμάρες, ενώ το απόγευμα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ Καβάλας.

Η κ. Μενδώνη επεσήμανε ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία, είναι μείζων αναπτυξιακός χώρος για την περιοχή, μπορεί να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και «να δημιουργήσει εξωτερικές οικονομίες που να υποστηρίξουν την τοπική οικονομία και την τοπική ανάπτυξη».
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, μετά από 60 χρόνια, γίνονται τόσο μεγάλης έκτασης εργασίες με επίκεντρο την ενοποίησή του, μετά την κατάργηση της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας.

H μεταφορά του οδικού δικτύου και κατ’ επέκταση η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου ήταν μια από τις βασικές συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας με την Unesco, προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να ενταχθεί στο Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑