Μέσα στον ορυμαγδό της περιόδου έχω να ..." /> ΘΑΣΟΣ ΤΕΛΟΣ. Η Volkswagen πάει στις Κυκλάδες

Τοπικές ΑΜ-Θ autonomous-vokswagen-hamburg

Published on June 22nd, 2020 | by fileto

0

ΘΑΣΟΣ ΤΕΛΟΣ. Η Volkswagen πάει στις Κυκλάδες

Μέσα στον ορυμαγδό της περιόδου έχω να σας μεταφέρω και μια ευχάριστη είδηση. Εκείνο το ξεχασμένο σχέδιο της WV για πιλοτική εφαρμογή σε ένα ελληνικό νησί πενταετούς προγράμματος ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης προχωρεί κανονικά.

Ηδη οι υπεύθυνοι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αξιολογούν συγκεκριμένες προτάσεις και πρόκειται σύντομα να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες, σε έναν ελεγχόμενο τόπο, σε ένα νησί εν προκειμένω, τόσο την ηλεκτροκίνηση όσο και την αυτόνομη οδήγηση, χωρίς οδηγούς δηλαδή. Για τον σκοπό αυτόν θα διαθέσει η ίδια όλα τα δημόσια οχήματα, λεωφορεία, περιπολικά, πυροσβεστικά και δημοτικά αυτοκίνητα, θα εγκαταστήσει τις απαιτούμενες σχετικές υποδομές ηλεκτροδότησης των αυτοκινήτων και θα προσφέρει ισχυρά κίνητρα στους κατοίκους του νησιού να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Και εμείς το κατάλληλο περιβάλλον και τη βοήθεια για την επιτυχή εφαρμογή του πειράματος σε πραγματικές συνθήκες.

Αρχικώς από ελληνικής πλευράς προτάθηκε η Θάσος ως το καταλληλότερο νησί για αυτό το τόσο ενδιαφέρον έργο. Ωστόσο, οι τεχνικοί της WV αναζητούν κάποιο μικρότερο νησί και πιο ελεγχόμενο περιβάλλον. Οπότε το πιθανότερο είναι το όλο έργο να μεταφερθεί λογικά σε κάποιο από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑