Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 24th, 2020 | by fileto

0

Άρον – άρον μαζεύουν τις πακτωμένες ομπρέλες στο Παγγαίο

Προφανώς φοβούμενοι μια ενδεχόμενη εισαγγελική έρευνα η δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου και ιδιαίτερα της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών, πήραν την απόφαση βάση εφαρμογής Νόμου να προειδοποιήσουν όσους έχουν πακτώσει ομπρέλες και ότι άλλο στις παραλίες του Δήμου Παγγαίου και φυσικά να προχωρήσουν από Δευτέρα στο ξήλωμά τους.

Μάλιστα σε ανακοίνωση του χωρικού αντιδημάρχου Ελευθερών Χρήστου Πριονίδη στο facebook (!) αναφέρουν την απόφασή τους ως δημοτική κοινότητα.

Η καταγγελία στην Εισαγγελία του Δημήτρη Μπαταλογιάννη

Το θέμα αυτό επανέφερε, προ ημερών, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Παγγαίου Δημήτρης Μπαταλογιάννης, μέσα από μια καταγγελία που έκανε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Στην καταγγελία αυτή επισημαίνεται ότι: «κάποιες από τις παραλίες του Δήμου Παγγαίου έχουν κατακλειστεί από πακτωμένες κατασκευές ιδιωτών (τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, κιόσκια), που ασφαλίζονται με αλυσίδα και λουκέτο, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά η μία στην άλλη, παράνομα, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Εκτός από αυτό, κάποιοι ασυνείδητοι, καταλύουν τελείως αυθαίρετα την κοινόχρηστη χρήση της παραλίας, θεωρώντας την παραλία επέκταση της ιδιοκτησίας τους.

Ο Δήμος Παγγαίου θεωρείται τουριστικός προορισμός και αυτή η εικόνα αποτελεί δυσφήμιση για την περιοχή μας.

Πολλοί από τους κατοίκους και τους επισκέπτες διαμαρτύρονται και αναρωτιούνται αν υπάρχουν Νόμοι που προστατεύουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα των παραλιών και την Δημόσια Υγεία, και αν ναι, πως εφαρμόζονται από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες».

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών

Θα ήθελα να ενημερώσω τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών πως σε εφαρμογή του άρθρου 10 της ΚΥΑ 47458 ΕΞ 2020 (ΦΕΚ 1864/Β/ 15- 5-2020) από τη Δευτέρα 29/6/2020 θα προβούμε σε απροειδοποίητες απομακρύνσεις των ομπρελών που παραμένουν στον αιγιαλό και τη νύχτα, με κλειδωμένες ή όχι επάνω τους ξαπλώστρες και καρέκλες, καθώς και σκέτες βάσεις αυτών, θεωρώντας τες εγκαταλειμμένα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν τον χώρο της ακτής, ενώ επιπλέον οι βάσεις αποτελούν κίνδυνο για τους λουόμενους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑