Ελέγχους για κορονοϊό σε όσους εισέρχο..." /> Γίνονται τέστ για κορωνοϊό στα συνοριακά φυλάκια!

Τοπικές ΑΜ-Θ τεστ κορωνοϊός

Published on June 26th, 2020 | by fileto

0

Γίνονται τέστ για κορωνοϊό στα συνοριακά φυλάκια!

Ελέγχους για κορονοϊό σε όσους εισέρχονται στη χώρα από τους συνοριακούς σταθμούς Κήπων, Καστανέων, Ορμενίου και Νυμφαίας από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα ο Οργανισμός. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά τη διάρκεια συσκέψεων που είχε με συσκέψεις με υγειονομικούς φορείς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Ξάνθη και Ροδόπη την περασμένη Τρίτη, μετά και τον εντοπισμό εισερχόμενων κρουσμάτων από τον Προμαχώνα.

«Θα φυλάξουμε, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, τα σύνορα μας με την Τουρκία και τις άλλες περιοχές και θα συνεχίσουμε τους δειγματοληπτικούς ελέγχους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας.

Συνολικά 15.420 υπήκοοι Βουλγαρίας εισήλθαν στη χώρα από τους συνοριακούς σταθμούς Νυμφαίας και Ορμενίου την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος των συνόρων, μετά και την άρση των περιορισμών που ίσχυσαν, το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από το συνοριακό σημείο διέλευσης Νυμφαίας πραγματοποίησαν είσοδο 9.890 υπήκοοι Βουλγαρίας ενώ από το Ορμένιο 5.530.

«Υπάρχει κινητικότητα και μπορούμε να μιλήσουμε για ένα καλό πρώτο δείγμα, το οποίο δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον», δηλώνουν οι ξενοδόχοι, ωστόσο, βάση των μέχρι στιγμής στοιχείων των κρατήσεων στην περιοχή της ΑΜ-Θ, υπάρχει ένας «συγκρατημένος ρεαλισμός», εκτιμώντας ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή, «η αισιοδοξία είναι λίγο υπερβολική».

Σε ό,τι αφορά στον τελικό προορισμό των υπηκόων της γείτονος που επισκέφθηκαν τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, ο «διαμοιραστήκαν σε Θάσο, Καβάλα, ενώ κάποιοι πήγαν σε Κεραμωτή και Φανάρι.

Κάποιοι έχουν σπίτια στην περιοχή της Καβάλας έρχονται και αυτό το Σαββατοκύριακο και άλλοι μετακινούνται αυθημερόν. Η είσοδος στη χώρα δεν μεταφράζεται απαραίτητα και σε διανυκτέρευση σε κάποιο ξενοδοχείο.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑