Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 1st, 2020 | by fileto

0

Έπεσε βαριά καμπάνα σε μπητς μπαρ του Παγγαίου

  • 5 χιλιάδες ευρώ και κλείσιμο για 15 μέρες σε οργανωμένη παραλία…

Κατά το διάστημα 26-28.06.2020 η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διενήργησε ελέγχους σε 21 Δήμους σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του SARS COV 2.

Ελέγχθηκαν συνολικά 211 σημεία ενδιαφέροντος (παραλίες-beach bar, γυμναστήρια και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) στα 26 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 12,32%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 111.450€ κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας. Επίσης, επιβλήθηκε η κύρωση της αναστολής λειτουργίας για διάστημα 15-75 ημερών σε εννέα (9) περιπτώσεις

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού διενήργησε ελέγχους σε τρεις οργανωμένες παραλίες της Αττικής και μία της Καβάλας, δεδομένου ότι λόγω εποχής αποτελούν προορισμό που επιλέγει αρκετά μεγάλο ποσοστό των πολιτών. Από τον έλεγχο καταγράφηκαν τα παρακάτω φαινόμενα παραβίασης των μέτρων προστασίας:

α) υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας

β) υπέρβαση του αριθμού ατόμων και ξαπλωστρών υπό των ομπρελών (άνω των δύο)

γ) ανάπτυξη ομπρελών σε μη αδειοδοτούμενη επιφάνεια (σε χώρο για αθλοπαιδιές)

δ) μη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των αξόνων των ομπρελών

 

Η καμπάνα στον Δήμο Παγγαίου – Π.Ε Καβάλας:

Σε οργανωμένη παραλία επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημέρων για υπέρβαση του αριθμού ατόμων και ξαπλωστρών υπό των ομπρελών (άνω των δύο)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑