Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 1st, 2020 | by fileto

0

Ο Γκαράνης στα κάγκελα για την Νυμφαία!

Τη διαμαρτυρία του για το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου εκφράζει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

 

Αναλυτικά, η δήλωση του Δημάρχου Κομοτηνής:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Στέλιου Πέτσα, από σήμερα απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα σε όσους επισκέπτες επιθυμούν να έρθουν στην περιοχή μας από τη Βουλγαρία μέσω του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας Κομοτηνής, ενώ την ίδια ώρα επιτρέπεται η είσοδός τους στην Ελλάδα από το τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών.

Επειδή η εν λόγω απόφαση της κυβέρνησης μας προκαλεί εύλογα ερωτήματα, αναστάτωση και δικαιολογημένο σκεπτικισμό, απέστειλα ήδη σχετική επιστολή στους υπουργούς, Στέλιο Πέτσα και Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Ως Δήμαρχος Κομοτηνής ζητώ να αναθεωρηθεί άμεσα η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση και να σταλεί υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής, όπως έχω ζητήσει επιτακτικά εδώ και καιρό, για τη διενέργεια ελέγχων στους εισερχόμενους τουρίστες.

Ως Δήμος Κομοτηνής έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής, απευθυνόμενο και σε επισκέπτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, που είμασταν έτοιμοι να το παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα. Με την ακατανόητη αυτή απόφαση, απαγόρευσης διελεύσεων επισκεπτών στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, ο σχεδιασμός μας ανατρέπεται και η τουριστική κίνηση στην περιοχή πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Ζητώ από τους καθ’ ύλην αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους και να επιτρέψουν ξανά τη διέλευση επισκεπτών από τη Νυμφαία, με την ταυτόχρονη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, προκειμένου να μην καταστραφεί ολοκληρωτικά η ήδη μειωμένη τουριστική περίοδος στον τόπο μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑