Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 3rd, 2020 | by fileto

0

Δούλεμα από Βουλγάρους ότι η Νυμφαία είναι ανοιχτή

Ανοιχτός για δεύτερη μέρα μετά τις ανακοινώσεις του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου για κλείσιμο παραμένει σήμερα Πέμπτη ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας, γράφει ο βουλγαρικός Τύπος.

«Ακόμη και ο Υπουργός Εσωτερικών μας ανακοίνωσε ότι το σημείο ελέγχου θα κλείσει το μεσημέρι. Αυτό όμως δεν συνέβη ενώ μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρχαν οδηγίες στο σημείο ελέγχου για διακοπή της ροής ή απαίτηση για κωδικό QR με τους Βούλγαρους να εισέρχονται κανονικά στην Ελλάδα δείχνοντας μόνο την ταυτότητα», γράφει το ιστολόγιο rodopi24.com.

«Σε αντίθεση με την Τετάρτη, όταν τα περισσότερα αυτοκίνητα ήταν ρουμανικά, υπάρχουν πλέον πολλά βουλγαρικά. Η κίνηση δεν είναι αυξημένη και περνούν γρήγορα από τα σύνορα.

Όλοι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα επιτρέπονται μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου της Μακάζας, ανεξάρτητα από το εάν έχουν συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα εκ των προτέρων, πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα. Ο λόγος είναι η αντίδραση των ανθρώπων στη Βόρεια Ελλάδα. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το κλείσιμο. Το πρόβλημα έφτασε επίσης στο ελληνικό κοινοβούλιο αφού τέθηκε σε σύνοδο ολομέλειας από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει το 24plovdiv.bg το οποίο κάνει αναφορά και στη διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης τονίζοντας ότι «το κλείσιμο θα αποτελέσει ταφόπλακα για τον τουρισμό στη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος βασίζεται κυρίως σε τουρίστες από τη Βουλγαρία».

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον Πρωθυπουργό η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με την οποία ζητά να διευκρινιστεί άμεσα από τα συναρμόδια Υπουργεία, η διαδικασία εισόδου στη χώρα επισκεπτών από την Βουλγαρία και Ρουμανία, μέσω των συνοριακών διόδων στο Ορμένιο, τον Κυπρίνο και τη Νυμφαία.

Ελληνική Πρεσβεία στη Βουλγαρία: Μόνο μέσω Προμαχώνα η είσοδος ταξιδιωτών

Εν τω μεταξύ, το ότι οι τουρίστες θα περνούν –προς το παρόν- μόνο μέσω Προμαχώνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η Ελληνική Πρεσβεία στη Βουλγαρία. Η ανακοίνωση: «Από 1ης Ιουλίου 2020 και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της υγειονομικής ασφάλειας για όλους, καθιερώνεται η ακόλουθη διαδικασία εισόδου για όσους επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώνουν το έντυπο εντοπισμού εισερχομένων (PLF), το οποίο μπορεί να αναζητηθεί στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://travel.gov.gr/ και οφείλει να συμπληρωθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα.

Η είσοδος των ταξιδιωτών και των οχημάτων τους στην Ελλάδα θα είναι δυνατή, επί του παρόντος, μόνο μέσω του συνοριακού σταθμού Κούλατα-Προμαχώνας.

Ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα εξετάσουν τη δυνατότητα λειτουργίας και άλλων συνοριακών διόδων στο μέλλον. Δυνατή θα είναι η διέλευση από τις υπόλοιπες συνοριακές διαβάσεις σε ειδικές περιπτώσεις και για ουσιώδεις λόγους».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑