Διαβάζω το τελευταίο διάστημα ότι το Κ..." /> Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται…

Άποψη - Γνώμη ΚΙΝΑΛ

Published on July 5th, 2020 | by fileto

0

Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται…

Διαβάζω το τελευταίο διάστημα ότι το ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) επιθυμεί με ανέβασμα στροφών να μειώσει την διαφορά του με τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει πάλι μεγάλος παίκτης στο παιχνίδι για την εξουσία.

Το 1995, δεν είναι η πρώτη φορά που θα πρέπει να είστε, το σχέδιο για το σχέδιο , το οποίο θα πρέπει να είναι το σχέδιο για το οποίο θα πρέπει να

Για να μειώσουν το άνοιγμα της ψαλίδας μάλιστα κάποιοι συμβουλάτορες της Φώφης (δήθεν), αναφέρουν ότι οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του Νίκου Παππάς στην διαφαινόμενη νέα περίοδο σκανδαλολογίας, θα ακουμπήσουν τον Τσίπρα, τον οποίο λέει θα προσπαθήσουν κάποιοι από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, να τον ρίξουν και να αναλάβουν αυτοί τα ηνία, οπότε το κόμμα που κυβέρνησε μέχρι πέρσι τον Ιούλιο θα οδηγηθεί σε σπαραγμό και θα διαλυθεί!

Εδώ κολλάει το «όνειρο καλοκαιρινής νυκτός»! Μπορείς ακόμη και να βάλεις τον τίτλο, ότι κάποιοι είναι «αλλού νυχτωμένοι!».

Διαβάζω ένα άρθρο του Μάριου Δανηλόπουλου στην Καθημερινή που αναφέρει: «Εν ολίγοις, το ΚΙΝΑΛ επιδιώκει να αναδειχθεί ως βασικός αντιπολιτευτικός πόλος του προοδευτικού χώρου, εκτοπίζοντας τον «φθαρμένο από τις αποκαλύψεις ΣΥΡΙΖΑ», όπως λένε στη Χαρ. Τρικούπη. Κάτι που εν πολλοίς αποτυπώθηκε και στη χθεσινή (υψηλών τόνων και με προσωπική απόχρωση) σύγκρουση της Φώφης Γεννηματά με τον πρωθυπουργό στη Βουλή, απόντος του κ. Τσίπρα, την οποία άλλωστε προκάλεσε με ερώτησή της προς τον Κυρ. Μητσοτάκη η ίδια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Από την άλλη πλευρά, ο ηγετικός πυρήνας της Χαρ. Τρικούπη γνωρίζει ότι από το φθινόπωρο θα αρχίσει να αναδύεται εκ νέου η συζήτηση για τη μάχη της ηγεσίας, που τοποθετείται το αργότερο έως το τέλος του 2021.

Κατά πληροφορίες, άλλωστε, στα όργανα δεν έλειψαν και τα «ίχνη» πίεσης προς την κ. Γεννηματά, προτάσσοντας την παρούσα συγκυρία ως ύστατη ευκαιρία ανάκαμψης.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι προσεχείς δημοσκοπήσεις, μέχρι και μετά τη συνδιάσκεψη του φθινοπώρου, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό τεστ για την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, μιας και αν δεν καταγραφεί άνοδος, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι χαμηλοί εσωκομματικοί τόνοι δύσκολα θα διατηρηθούν».

Είναι μια άποψη η οποία είναι καθ’ όλα σεβαστή, και εδράζεται σε μια ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με την οποία, αναφέρεται ότι, σύμφωνα με την κ. Φώφη Γεννηματά η κυβέρνηση «στηρίζει τους ισχυρούς, εγκαταλείπει στην τύχη τους, τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, που τους αφήνει χωρίς χρηματοδότηση». Προσθέτει δε ότι οι τράπεζες βάζουν εμπόδια σε όσους έχουν ανάγκη από ρευστότητα με την κυβέρνηση απλώς να παρακολουθεί.

«Τη ίδια στιγμή δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το παρακράτος, το μαγαζί και τα παραμάγαζα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και τις αξίες της, δεν χωρούν στη Δημοκρατία, είναι θύλακες παρακράτους» συνεχίζει η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε και είτε δεν μπορούσε να τα σταματήσει, είτε ήταν σε αδυναμία να τα ελέγξει, είτε τα καθοδηγούσε όλα αυτά. «Δεν έχουμε τις απαντήσεις, αλλά είναι αυτονόητο πως ο κ. Τσίπρας έχει πολύ μεγάλες πολιτικές ευθύνες» υπογραμμίζει.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζει δε πως είναι εντυπωσιακό πως ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να κρατήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον κ. Τσίπρα και το κάνει για δυο λόγους:

«Ο πρώτος είναι ο συμψηφισμός. Προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή από τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει το ίδιο για τον κ. Τσίπρα.

Και βέβαια το κάνει, γιατί θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί να έχει μία αδύναμη και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ασκήσει τον έλεγχο στην κυβέρνηση. Που δεν έχει το ειδικό πολιτικό βάρος και τα ηθικά εχέγγυα να το κάνει

Κάνει όμως λάθος η ΝΔ αν θεωρεί ότι θα μείνει ανενόχλητη να προωθεί την συντηρητική της ατζέντα , σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, των αδύναμων» αναφέρει.

«Είμαστε εδώ, χρέος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης είναι να αποτελέσουμε εμείς το προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στην πολιτική της δεξιάς. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού, να αγωνιστούμε για να προχωρήσουν οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, να υπάρξει πραγματική κάθαρση και διαφάνεια στο δημόσιο βίο, χωρίς μικροκομματικά παιχνίδια» σημειώνει κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής ασκεί σοβαρή, προγραμματική, μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση.

Απευθύνει δε πρόσκληση σε όλους όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη δημοκρατική παράταξη. Είμαστε «ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις. Απλώνουμε το χέρι σε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σοσιαλιστές, δημοκράτες, προοδευτικούς κεντρώους, ριζοσπάστες της ανανεωτικής αριστεράς, προοδευτικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Όλους όσοι πιστεύουν στην αυτόνομη πορεία της παράταξης, που δεν σαγηνεύτηκαν από τα θέλγητρα των θώκων εξουσίας, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Αυτός ο δρόμος, των Ιδεών, της Πολιτικής με Αρχές και Αξίες, που συνθέτει ένα όραμα νέων βιώσιμων διεκδικήσεων, καταφύγιο και αποκούμπι των πολλών που πλήττονται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις, θα εμπνέει κάθε μέρα και περισσότερους να αγωνιστούν μαζί μας. Αυτός είναι ο δρόμος της αναγέννησης της προοδευτικής παράταξης και είναι μόνοδρομος» καταλήγει.

Καλές οι αναλύσεις της κυρίας Γεννηματά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως ήρθε για να μείνει… και από ότι φαίνεται και παρά τις εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη, θα παραμείνει…

Γι’ αυτό ας ψάξουν άλλο πλάνο να ανεβάσουν τα ποσοστά τους!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑