Lifestyle

Published on July 16th, 2020 | by fileto

0

Η Στεφανία διαφημίζει τη Θάσο της

στεφανιαΑγαπώ ολόκληρη την Ελλάδα και τις οµορφιές της αλλά αν µιλάµε για νησιά και πρέπει να διαλέξω ένα… Ε τότε δεν µπορώ παρά να το αποκαλύψω. Το αγαπηµένο µου ελληνικό νησί, αυτό που δεν αλλάζω µε τίποτα στις καλοκαιρινές µου διακοπές, είναι η Θάσος.

Ξεκινήσαµε να πηγαίνουµε στη Θάσο σε συνδυασµό µε την παραδοσιακή µας επίσκεψη στους παππούδες µου στον Έβρο. Μέναµε µαζί τους στο χωριό για καµιά εβδοµάδα, να χαρώ κι εγώ τη γιαγιά και τους παππούδες, να µε δουν κι αυτοί και µετά… να ’σου η Θάσος.

Μένουµε συνήθως σε ένα ήσυχο ξενοδοχείο στη Σκάλα Ποταµιάς. Ένα ξενοδοχείο που έχει τη θάλασσα δίπλα του και πάω µε τα πόδια – ούτε τέσσερα λεπτά δεν κάνω και µπαίνω στο νερό.

Ένα ξενοδοχείο που έχει φανταστική θέα… αλλά και δύο φανταστικές ταβέρνες αρκετά κοντά για να σκέφτοµαι τι ωραία θα φάµε σήµερα όταν γυρίζουµε στο δωµάτιο από τη θάλασσα.

Εκεί περνάω την περισσότερη µέρα στις διακοπές µου, την περνάω στη θάλασσα – αγαπώ το κολύµπι, αγαπώ να χαζεύω τη θάλασσα και το νερό. Νιώθω ότι µε ξεκουράζει, µε ανανεώνει, µε δροσίζει. Μένω στην παραλία µέχρι να πέσει  ο ήλιος – καλά τι χρώµατα είναι αυτά στο νησί….

Και όταν έχει φύγει το φως, λέω στην παραλία «γεια σου για σήµερα», πάω για ένα γρήγορο ντους και µετά βόλτες στο χωριό, στο κέντρο της Θάσου, σε κοντινά χωριά, αλλά και κάποιες πρωινές βόλτες σε µοναστήρια στο νησί.

Μου αρέσει το κέντρο της Θάσου, τα δροµάκια, τα µαγαζάκια. Πάντα αγοράζω καλοκαιρινά κοσµήµατα, αγαπώ τα βραχιόλια µε τους σταυρούς. Αγαπώ και το ελληνικό φαγητό, και το καλύτερό µου είναι να φάµε στη Γραµπούσα. Μαγειρεύουν τα πιάτα που µου αρέσουν πιο πολύ, τραχανά, ακόµη και το καλοκαίρι, διάφορες νοστιµιές µε λάχανο.

Φέτος δεν ξέρω αν θα µπορέσουµε να έρθουµε στην Ελλάδα, µου λείπουν οι παππούδες µου, µου λείπει ήδη και η Θάσος και το ελληνικό καλοκαίρι. Μακάρι να τα καταφέρουµε να έρθουµε πάλι. Όταν κλείνω τα µάτια και σκέφτοµαι τη Θάσο, µε βλέπω να τρώω µια φέτα καρπούζι, µε τα πόδια µου στη θάλασσα. Αυτή η εικόνα, αυτά που έχω ζήσει στη Θάσο, οι αναµνήσεις που έχω, και αυτές που θα φτιάξω τα επόµενα καλοκαίρια, µε γεµίζουν χαρά, µε γεµίζουν ένα υπέροχο καλοκαιρινό συναίσθηµα.

 

* Η Στεφανία είναι τραγουδίστρια, ζει στην Ολλανδία και πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισµό της Eurovision 2021.

Πηγή: www.athensvoice.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑