Το πρώτο κρούσμα Ιού του Νείλου στο φετ..." /> Κρούσμα ιού του δυτικού Νείλου στην Ξάνθη;

Τοπικές ΑΜ-Θ κουνούπια

Published on July 19th, 2020 | by fileto

0

Κρούσμα ιού του δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Το πρώτο κρούσμα Ιού του Νείλου στο φετινό καλοκαίρι 2020 δυστυχώς αφορά και πάλι το Νομό Ξάνθης!

Σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες της εφημερίδας Μαχητής Ξάνθης, αναφέρει ότι το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στο Δήμο Τοπείρου τη περασμένη Παρασκευή, το οποίο επιβεβαιώθηκε και ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ.

Λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου –  Περίοδος μετάδοσης 2020

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά τα έτη 2010 – 2014 και 2017 – 2019, σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες.  Αυτό υποδηλώνει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί (και) στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, είναι πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό στη χώρα και κατά την περίοδο μετάδοσης 2020 (καθώς και σε επόμενες περιόδους), κατά την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

Καθώς η επιδημιολογία του ιού είναι σύνθετη και καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού και οι πιθανές περιοχές καταγραφής κρουσμάτων κατά την τρέχουσα περίοδο 2020 (και σε κάθε περίοδο μετάδοσης) δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια. Ως εκ τούτου, ο Ε.Ο.Δ.Υ. συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθ όλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

πηγη: Μαχητής Ξάνθης


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑