Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 20th, 2020 | by fileto

0

Ανοιχτή η Νυμφαία μόνο για Έλληνες!

Νέα αυστηρά μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα είναι τα εξής:

1) Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης σήμερα προς Τετάρτη αύριο και μέχρι τις 4 Αυγούστου η είσοδος στην Ελλάδα για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται μόνο από έξι συνοριακούς σταθμούς: Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

2) Και οι Έλληνες πολίτες και οι ομογενείς θα πρέπει πλέον να συμπληρώνουν το PLF μέσω του travel.gov.gr, ενώ θα έχουν και την υποχρέωση ηλεκτρονικής προαναγγελίας σύντομης μετακίνησης, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.

3) Οι εργάτες γης που δουλεύουν στην Ελλάδα, αν εξέλθουν της χώρας πριν τις 4 Αυγούστου, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ξαναμπούν μέχρι νεωτέρας.

Ενδεικτικά, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως μόνο την τελευταία εβδομάδα από την Αλβανία μπήκαν 20.331 άτομα, από τη Βουλγαρία μέσω Προμαχώνα 8.049, από τη Βόρεια Μακεδονία – Σκόπια 16.558 και από την Τουρκία 4.325 άτομα.

Παράλληλα, σημείωσε πως στο διάστημα από 1-18 Ιουλίου βρέθηκαν οκτώ θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε 866 τεστ στην Κακαβιά και άλλα 170 θετικά σε 19.676 ελέγχους στον Προμαχώνα.

«Η Ελλάδα παραμένει υγειονομικά ασφαλής χώρα. Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πήραμε και θα πάρουμε κάθε απαραίτητο μέτρο, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» είπε ο κ. Πέτσας.

Όπως έκανε γνωστό, η ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, που επανέρχεται από αύριο και κάθε Τρίτη, θα γίνεται στις 13:00.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑