Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 24th, 2020 | by fileto

0

Τοψίδης κατά Παπαθεοδώρου…

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κάνει λόγο η Περιφερειακή Σύνθεση απαντώντας στα όσα καταλόγιζε προχθές στον επικεφαλής κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου. Η περιφερειακή παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επισημαίνει πως πρόκειται για σκόπιμη αποσπασματική και διαστρεβλωμένη παράθεση γεγονότων, τονίζοντας με νόημα πως ο ρόλος του ως προέδρου ενός συλλογικού οργάνου απάδει τέτοιων ενεργειών.

Αναλυτικά η απάντηση της Περιφερειακής Σύνθεσης:

«Ο Πρόεδρος του ΠΣ εξακολουθώντας να λειτουργεί ως κλασικό παράδειγμα αμάθειας, εμπάθειας, ανικανότητας, μονομέρειας και ελλείμματος κάθε ίχνους δημοκρατικής και θεσμικής ευπρέπειας συνεχίζει αφενός να υποτιμά το ΠΣ και αφετέρου να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Επιβεβαιώνοντας την, ως σήμερα, πορεία του ο Πρόεδρος του ΠΣ εξέδωσε χθες Δελτίου Τύπου με πλήθος από αναλήθειες και διαστρεβλώσεις προσπαθώντας να συκοφαντήσει την παράταξή μας και να δημιουργήσει μη ανεκτές υπόνοιες για τη προσωπικότητα και τη πολιτική στάση του επικεφαλής μας, ώστε να παράσχει τις πολιτικές του υπηρεσίες προς την διοίκηση της Περιφέρειας και τον Περιφερειάρχη.

  • Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, στον Πρόεδρο ότι η αποσπασματική παράθεση μέρους των γεγονότων και η παράλειψη αυτών που δεν τον εξυπηρετούν, τον εκθέτει, όχι μόνο θεσμικά αλλά και πολιτικά και προσωπικά.
  • Υπενθυμίζουμε στον Πρόεδρο ότι χθες διέκοψε στη μέση ψηφοφορία και δεν την ολοκλήρωσε, γιατί έτσι του ζητήθηκε, προκειμένου να αποφύγουν μία απόφαση του ΠΣ, η οποία δεν τους άρεσε και δυστυχώς ενήργησε με αυτό τον τρόπο καθώς δεν διαθέτει το κύρος που οφείλει να έχει ένας Πρόεδρος ΠΣ.
  • Υπενθυμίζουμε στον Πρόεδρο ότι ακολούθως ενεπλάκη σε ένα ρεσιτάλ παλινωδιών με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να διαλυθεί κυριολεκτικά το ΠΣ.
  • Του υπενθυμίζουμε ότι, όπως συνηθίζει, επεφύλαξε άλλη μεταχείριση στον «φιλοκυβερνητικό» Κ. Σιμιτσή από ό, τι επιφυλάσσει στις παρατάξεις και στους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Εμείς, ανεχθήκαμε την κατάσταση αυτή, ώστε να διασφαλίσουμε τη λήψη μίας απόφασης προς όφελος της Περιφέρειας, ζητώντας από την κυβέρνηση το άνοιγμα των συνοριακών σταθμών της ΑΜΘ κατά τα ισχύοντα στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Άποψή μας, η οποία πλέον αποτελεί ομόφωνη απόφαση του ΠΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος διέκοψε κι άλλη συνεδρίαση του ΠΣ σε μια προσπάθεια να αποφύγει ο Περιφερειάρχης μια δυσάρεστη γι’ αυτόν απόφαση (την οποία βεβαίως δεν απέφυγαν τελικά).

Υπενθυμίζουμε επίσης στον συγκεκριμένο κύριο ότι ο Πρόεδρος ενός συλλογικού οργάνου, όσο προβληματική κι αν είναι η εξυπηρέτηση του θεσμικού του ρόλου από το συγκεκριμένο πρόσωπο, οφείλει να αποφεύγει ενέργειες και ΔΤ, τα οποία τον εκθέτουν.

Ας θυμάται ότι, ο Πρόεδρος ενός συλλογικού οργάνου οφείλει να έχει κύρος και ευπρέπεια, να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο χωρίς να παριστάνει τον «υπηρέτη» της διοίκησης».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑