Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 1st, 2020 | by fileto

0

Προβληματίζουν τα 24 θετικά κρούσματα της Καβάλας

  • Υπάρχει ανησυχία και για τις θρησκευτικές τελετές και πανηγύρεις του Αυγούστου στην περιοχή της ΠΕ Καβάλας και Θάσου!

Η ιχνηλάτηση που έγινε από τον ΕΟΔΥ σε μεταποιητική βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή της ΠΕ Καβάλας όπου βρέθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε 26χρονο εργαζόμενο, έφερε στο φως άλλα 24 θετικά κρούσματα τα οποία και όπως ήταν φυσικό σήμαναν υγειονομικό συναγερμό.

Τα 24 κρούσματα προέκυψαν από τα 120 δείγματα που ελήφθησαν στον εργασιακό χώρο του 26χρονου και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Ήδη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 1 Αυγούστου 2020 κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έχει εγκατασταθεί στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» στο ισόγειο του κτιρίου του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Εκεί προσέρχονται συγγενείς αλλά και επαφές των 24 που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με σκοπό να υποβληθούν με τη σειρά τους σε τεστ και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Το 100. Το 1005.

Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ) συνεδρίασε εκτάκτως και με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑