Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας σ..." /> 21 μεθυσμένοι σε ένα τριήμερο στην ΑΜ-Θ

Τοπικές ΑΜ-Θ αλκοτεστ

Published on August 12th, 2020 | by fileto

0

21 μεθυσμένοι σε ένα τριήμερο στην ΑΜ-Θ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν αλκοτέστ σε (10.703) οδηγούς και βεβαιώθηκαν (312) παραβάσεις.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

Το τριήμερο λοιπόν από Παρασκευή 7 Αυγούστου έως την Κυριακή 9 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (10.703) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (312) παραβάσεις.

Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ έγιναν 841 έλεγχοι. Από αυτούς τους ελέγχους προέκυψαν 21 παραβάτες, από τους οποίους οι 20 ήταν άνδρες και μία γυναίκα.

Σε ηλικιακή διαστρωμάτωση 2 ήταν κάτω των 20 ετών, 5 ήταν μεταξύ 20-30 ετών, 6 μεταξύ 30-40 ετών και οι υπόλοιποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (2,92%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επιπλέον, από τους (312) συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν (29) άτομα.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατανομή των παραβατών ανά φύλο και ηλικία, υπάρχουν στον συνημμένο πίνακα.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑