Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 19th, 2020 | by fileto

0

Συνεχίζονται οι απάτες σε ξενοδοχεία της Θάσου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 17-8-2020, εξαπάτησε ημεδαπή στη Θάσο.

Συγκεκριμένα ο δράστης, προσποιούμενος τον πελάτη, τηλεφώνησε σε τουριστική επιχείρηση για κράτηση δωματίου και με την πρόφαση κατάθεσης χρημάτων για την κράτηση, καθοδήγησε την παθούσα στην πραγματοποίηση συναλλαγής μέσω τραπεζικής εφαρμογής, καταφέρνοντας να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ 70 ΕΥΡΩ

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2019 σε βάρος ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο παθών εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, σχετικά με πώληση εξαρτήματος δίκυκλου μοτοποδηλάτου, την οποία είχε αναρτήσει ο ένας από τους δράστες και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης κατάφερε να πείσει τον παθόντα να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό της συνεργού του, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ για την αγορά του παραπάνω εξαρτήματος, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑