Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 31st, 2020 | by fileto

0

Θωρακίστε υγειονομικούς και συνοριοφύλακες από τον κορωνοϊό

Καθημερινά τόσο οι συνοριοφύλακες όσο και οι αστυνομικοί έρχονται σε επαφή με λαθρομετανάστες τους οποίους κυνηγούν στα χωράφια για να τους συλλάβουν με τους διακινητές τους.

Το παιχνίδι αυτό στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι επικίνδυνο γιατί οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες που μπαίνουν στη χώρα μας από τα σύνορα του Έβρου δεν γνωρίζουμε αν έχουν ή όχι εξεταστεί για το αν είναι ή όχι θετικοί στον ιό!

Το καμπανάκι του κινδύνου με μια κοινοποίηση στους Υπουργούς Υγείας έκανε η ΠΟΕΔΗΝ, ενός εγγράφου του Σωματείου Εργαζομένων του Κ.Υ. Σουφλίου, όπου αναφέρει ότι αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα και που προσέρχονται στο Κ.Υ. είναι στην πλειονότητα θετικοί στον κορωνοϊό.

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:

Κύριοι Υπουργοί, σας κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Σουφλίου , όπου αναφέρει ότι αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα και που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας στην πλειονότητά τους είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Παράδειγμα φέρουν το τελευταίο τροχαίο με μετανάστες θετικές στον ιό που πρώτα διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου και αντιμετωπίσθηκαν ως κοινά περιστατικά. Δεν υπήρξε υπηρεσιακή ενημέρωση μετά την διαπίστωση ότι είναι θετικοί για να απολυμανθεί ο χώρος και να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους σε εργαζόμενους και ασθενείς.

Τα ύποπτα κρούσματα εξετάζονται σε μια ακατάλληλο σκηνή την οποία παραχώρησε ο Ερυθρός Σταυρός όπου το χειμώνα η θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός και το καλοκαίρι βράζει. Ζητήθηκε οικίσκος και το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε.

Απολύμανση μετά από επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού δεν γίνεται άμεσα. Ο ΕΟΔΥ παραπέμπει στο Δήμο και ο Δήμος ανταποκρίνεται μετά από ημέρες.

Μεγάλη είναι η έλλειψη υγειονομικού υλικού. Αναγκάζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αγοράζουν Μέσα Ατομικής Προστασίας. Διαμαρτύρονται για την επικινδυνότητα και εκφράζουν κραυγή αγωνίας. Οι Υγειονομικές Μονάδες των συνόρων θέλουν ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα της εν λόγω ακριτικής υγειονομικής μονάδας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑