Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 4th, 2020 | by fileto

0

Κάπνισαν την πίπα της ειρήνης για την ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ

Προσωρινή λύση, ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται μέσω των προγραμμάτων της, βρέθηκε στην ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, στην οποία πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μετόχων της την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι, όταν και συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, για να εκλέξει το νέο ΔΣ, όπου η περιφέρεια κατέχει το 49,212%, τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ το 48,87 % ενώ από 0,96% έχουν η Εταιρεία Διαχείρισης της Περιουσίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και η Εθνική Αναπτυξιακή Εταιρία Βορείου Ελλάδος (με την δεύτερη να μην υφίσταται πια).

Στη συνέλευση έδωσε το παρών και η Περιφέρεια αλλά και τα Επιμελητήρια, καθώς και το πανεπιστήμιο διαμέσου του Πρύτανη κ. Αλέξανδρου Πολυχρονίδη, και τελικά συμφωνήθηκε, με δεδομένες όλες τις δικαστικές και διαδικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, να οριστούν προσωρινή πρόεδρος η κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, προσωρινός Αντιπρόεδρος ο κ. Αντώνης Φραντζής, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να προχωρήσουν οι πληρωμές της εταιρείας για προγράμματα που τρέχουν οι επιχειρήσεις, αλλά και προς τους εργαζόμενους της.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ, σημείωσε πως μέσα από τη ΓΣ θα προχωρούσε, μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, ο ορισμός των 8 εκπροσώπων της Περιφέρειας στο ΔΣ της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

Όμως επειδή η απόφαση αυτή έχει προσβληθεί από την παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης», της οποίας επίσης είναι επικεφαλής, στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, βρέθηκε τελικά μια συναινετική λύση, για το καλό των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων στην περιοχή μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑