Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Δι..." /> Μια σχολή ξεχασμένη στο Διδυμότειχο

Τοπικές ΑΜ-Θ νοσηλευτική διδυμοτειχο

Published on September 7th, 2020 | by fileto

0

Μια σχολή ξεχασμένη στο Διδυμότειχο

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, με θέμα τον καθορισμό των επόμενων ενεργειών, που αφορούν το κρίσιμο ζήτημα της λειτουργίας της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου, παρουσιάστηκε στους φορείς του Έβρου η πρόταση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, την οποία στηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Διδυμότειχο, από τον Πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, τον Αντιπρύτανη Φώτη Μάρη και τον Υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη. Σύμφωνα με τις βασικές γραμμές εκείνης της πρότασης, το τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, που  ιδρύθηκε το 2007, ως παράρτημα του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και επί ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίστηκε σε τμήμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου, προτείνεται, μελλοντικά, να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη. Στο Διδυμότειχο προτείνεται να δημιουργηθούν δύο νέα τμήματα, τα οποία θα ενταχθούν στο ΔΠΘ, στις ειδικότητες ψυχολογίας και διαιτολογίας.

Η απόφαση για την υιοθέτηση ή όχι αυτού του σχεδίου, σε πρώτη φάση, καθώς και για τον ακριβή χρονικό ορίζοντα  εφαρμογής του σε δεύτερη, θα ληφθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, ενώ όπως είχε δεσμευτεί ο Υφυπουργός, τίποτα δεν θα γίνει βιαστικά και δίχως διάλογο με την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε κατά την χθεσινή σύσκεψη, παρήλθε άπρακτος ο χρόνος μετά την πρώτη εκείνη συνάντηση των φορέων στο Υπουργείο Παιδείας και συμφωνήθηκε από όλους ότι το θέμα της λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου επείγει για το τρέχον έτος.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμετζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης,  Αναστασία Γκαρά και δια αντιπροσώπου o κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης,   ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. κ. Μαυρίδης Βασίλειος (Δήμαρχος Ορεστιάδος), ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α.Μ.Θ. κ. Κώστας Βενετίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Τοκαμάνης Χρήστος, Πατσουρίδης Παρασκευάς, Δημητρίου Κων/νος, ο Καθηγητής της Νοσηλευτικής Δρ. Κων/νος Βαφειάδης και ασφαλώς ο υποφαινόμενος ως Δήμαρχος Διδυμοτείχου. Άπαντες οι ανωτέρω αποτελούν την Επιτροπή Αγώνα για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου.

Ακολούθως η επιτροπή αγώνα αποφάσισε ότι άμεσα θα πρέπει να προγραμματιστεί επίσκεψη στον Υφυπουργό Παιδείας κ Διγαλάκη, με αντιπροσωπεία και συνέταξε υπόμνημα, αιτούμενη συνάντηση με θέματα:

Την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και την διάθεση επειγόντως του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού  δια το τρέχον έτος και εν τοις εφεξής.

  • Τη δημιουργία Σχολής με έδρα το Διδυμότειχο και με υπαγόμενα σ’ αυτή, το τμήμα Νοσηλευτικής και έτερα ακόμα παρεμφερή τμήματα.
  • Τη χρηματοδότηση έργων υποδομών.
  • Για την ενίσχυση των θέσεων της επιτροπής ο Δήμος Διδυμοτείχου, δεσμεύτηκε ενώπιον της επιτροπής για την δική του συνεισφορά προς την ουσιαστική επίλυση του ζητήματος. Ο Δήμος Διδυμοτείχου:

  • δεσμεύεται να διαθέσει επιπλέον κτίρια, πέραν των υπαρχόντων, για τις στεγαστικές ανάγκες της προταθείσης για ίδρυση Σχολής.
  • δεσμεύεται να παραχωρήσει ανάλογη έκταση για τη δημιουργία υποδομών, που είναι απαραίτητες για την αυτοδύναμη, ενοποιημένη και ομογενοποιημένη λειτουργία του Ιδρύματος.
  • προτίθεται να συμβάλει στη διευκόλυνση του προσωπικού της σχολής κατά την διαμονή τους στο Διδυμότειχο.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑