Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 13th, 2020 | by fileto

0

Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στο μέγαρο Wix

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας και ουσιαστικά το ανακριτικό της τμήμα θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα πρωί Κυριακής στο κίτρινο κτήριο που στεγάζει τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας στην οδό Κύπρου, δίπλα στο δημαρχείο που είναι γνωστό και ως μέγαρο Wix.

Περαστικοί είδαν πυκνούς καπνούς να ξεπηδούν από τον πρώτο όροφο του κτηρίου και αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία κατέφθασε άμεσα με δύο πυροσβεστικά οχήματα και ξεκίνησαν το έργο της κατάσβεσης.

Να σημειώσουμε ότι το κτήριο έχει ξύλινα πατώματα είναι παλιό και διατηρητέο και μετά από την κατάσβεση της φωτιάς ακολούθησε έλεγχος στατικής επάρκειάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία και ειδικά συνεργεία προχώρησαν σε καθαρισμό των γραφείων.

Ο Δήμος Καβάλας ευχαρίστησε την πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση επέμβαση της με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της.

Ο άριστος επαγγελματισμός και η επιχειρησιακή επάρκεια με την οποία ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της, απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς και την ενδεχόμενη κατάρρευση ενός εμβληματικού κτιρίου της πόλης».

 

Δήλωση Μάκη Παπαδόπουλου για τη φωτιά στο ιστορικό “κίτρινο” κτίριο (Μέγαρο Wix) της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας

Σήμερα το πρωί ξέσπασε φωτιά στο ιστορικό “κίτρινο” κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Μόλις ενημερώθηκα, έσπευσα αμέσως να δω την κατάσταση από κοντά και να πληροφορηθώ για την έκταση της φωτιάς και τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Ευτυχώς, φαίνεται πως η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και έσβησε άμεσα.

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει τώρα να αποκαταστήσει γρήγορα τις όποιες ζημιές και να δώσει εξήγηση για τα αίτια της φωτιάς.

Συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση επέμβασή της, αλλά και τους εθελοντές και τους δασοκομάντος που ανταποκρίθηκαν άμεσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Περιοχή συνημμένων


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑