«Ευθύνη και του Δήμου η πυρασφάλεια του Μνημείου UNESCO των Φιλίππων»

Τοπικές ΑΜ-Θ μακης παπαδοπουλος

Published on September 15th, 2020 | by fileto

0

«Ευθύνη και του Δήμου η πυρασφάλεια του Μνημείου UNESCO των Φιλίππων»

μακησΜε αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, συζητήσαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες το θέμα της πυρασφάλειας στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και κάναμε και επιτόπια επίσκεψη για να δούμε από κοντά την κατάσταση. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις ως προς την πυρασφάλεια εντός και εκτός του αρχαιολογικού χώρου.

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν μπορεί “να σφυρίζει αδιάφορα” για τις ελλείψεις αυτές: έχει αναλάβει ευθύνες και δεσμεύσεις για την προστασία και την αξιοποίηση του Μνημείου, με βάση και το Σχέδιο Διαχείρισης που εγκρίθηκε με την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στην UNESCO.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος μας είναι επίσημο μέλος του Φορέα Διαχείρισης του Μνημείου, ο οποίος δεν έχει συσταθεί ακόμη αφού η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν ασχολείται συστηματικά με το θέμα και δεν πιέζει το Υπουργείο Πολιτισμού να προχωρήσει στη σύσταση του Φορέα.

Προτείνουμε η διοίκηση του Δήμου, πάντα σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου και το Δασαρχείο, να σχεδιάσει ειδική δράση για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος πυρόσβεσης με όλον τον αναγκαίο εξοπλισμό και τις σχετικές υποδομές, μέσα και έξω από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Είναι καιρός η διοίκηση του Δήμου να αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι για την τοπική κοινωνία να προχωρήσει η αξιοποίηση του Μνημείου UNESCO των Φιλίππων και να ασχοληθεί στα σοβαρά όχι μόνο με τα λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής Μάκης Παπαδόπουλος


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑