Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 16th, 2020 | by fileto

0

Προσφυγοπούλες καθάρισαν ακτή στην Καβάλα

Σήμερα πρωί της Τετάρτης οι φιλοξενούμενες γυναίκες της δομής στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Ασημακόπουλου, μετά από πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθάρισαν την ακτή του Περιγιαλίου στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας καθαρισμού των ακτών.

Εκ μέρους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε δηλώσεις της η Κατερίνα Κακιλή ανέφερε τα εξής:

«Κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η ημέρα καθαρισμού των ακτών και των θαλασσών. Με αφορμή τη παγκόσμια αυτή η μέρα και στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που κάνουμε για την ευαισθητοποίηση των διαμενόντων στην δομή της Καβάλας, αποφασίσαμε  και τους παρακινήσαμε  να  έρθουμε να καθαρίσουμε του Περιγιαλίου.

Είναι η ακτή στην οποία κάνουν μπάνιο, ακριβώς απέναντι στην περιοχή στην οποία κινούνται οι διαμένοντες στην δομή.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί αρκετοί άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό σε γυναίκες που πήραν σακούλες μάσκες και γάντια και άρχισαν να καθαρίζουν την ακτή.

Πιστεύουμε ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με δική μας πρωτοβουλία.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Καβάλας που είπε πως θα συνδράμει σε ότι χρειαστούμε. Σε όλες τις δομές υπάρχει αυτό το κλίμα συνεργασίας και το  πνεύμα ευαισθητοποίησης των ανθρώπων που μένουν σ αυτές.

Νομίζω ότι υπάρχουν και στην  Ελλάδα υπάρχουν δομές που κάνουν πολύ αξιόλογη δουλειά και παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες.

Εμείς  θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γιατί θέλουμε να είναι αρμονική η συμβίωση των ανθρώπων που ζουν στην δομή με τους καβαλιώτες και όλη την τοπική κοινωνία».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑