Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 28th, 2020 | by fileto

0

Μετανάστες από Δράμα, μεταναστεύουν στην Καβάλα

«Τον επαναπρογραμματισμό και κατ’ επέκταση την επίσπευση εκκρεμών συνεντεύξεων των αιτούντων άσυλο που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας δρομολογεί το νέο πρόγραμμα “Project North” της Υπηρεσίας Ασύλου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (European Asylum Support Office-EASO)», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «οι εκκρεμείς συνεντεύξεις των αιτούντων άσυλο θα ολοκληρωθούν σε συντομότερο χρονικό διάστημα, από ό,τι αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Θα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο εσωτερικό των δομών φιλοξενίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων εντός του 2021 στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς και η ουσιαστική αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενίας.

Ειδικότερα, στο νέο πρόγραμμα συμμετέχουν: 

Η δομή φιλοξενίας της Καβάλας, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας της Καβάλας και της Δράμας.

Η δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας Κουτσόχερου και Βόλου.

Η δομή φιλοξενίας του Κατσικά, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας Κατσικά, Φιλιππιάδας και Δολιανών.

Η δομή φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας και της Βέροιας.

Η δομή φιλοξενίας των Σερρών, η οποία θα εξυπηρετήσει αρχικά τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας των Σερρών και Σιντικής.

Η δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στη δομή.

Η δομή φιλοξενίας των Λαγκαδικίων, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας των Λαγκαδικίων, Λουτρών Βαγιοχωρίου και Βαγιοχωρίου,

Τέλος, στην έδρα του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις των διαμενόντων στις δομές φιλοξενίας Διαβατών, Κάτω Μηλιάς και Γρεβενών.»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑