Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 28th, 2020 | by fileto

0

Μεταφορά λαθρομεταναστών και με αγροτικά

Συνελήφθησαν χθες (27-9-2020), στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) διακινητές, τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν σ το εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες .

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στο νομό Ροδόπης, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους τρεις (3) ημεδαπούς διακινητές, διότι μαζί με έναν ακόμη ημεδαπό, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε αγροτικό αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο αγροτικό αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι δύο διακινητές και μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τους μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει στην καρότσα του οχήματος, έχοντας τοποθετήσει κάλυμμα – σκέπαστρο.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό – συνεργό του τράπηκαν, πεζή, σε φυγή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον συνοδηγό – διακινητή, ενώ ο οδηγός διέφυγε και αναζητείται.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στον οικισμό της Ταύρης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία, κατεύθυνε το όχημα σε αγροτική οδό, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε σε χάνδακα.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αλλοδαπό οδηγό, διότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑